Tarım arazileri plastik atıklarla süslendi!

TAKİP ET

İnşası devam eden Bölükyazı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede inşaat malzemesi atıkları hem doğaya zarar veriyor hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.

Bölükyazı Köy halkı için hayata geçen TOKİ konut projesinde, çalışmalar devam ediyor. Halk arasında Masara olarak bilinen bölgedeki TOKİ konutları, tarıma elverişli alanda inşa edildiği iddiasıyla, olumsuz eleştirilerin odağı olmuştu. Şimdi de inşaat çalışmaları sırasında kullanılan, çimento ve yalıtım malzemelerinin atıklarıyla gündeme geliyor. Çevreye dağılan plastik ve karton atıklar hoş olmayan görüntüleri ortaya çıkarıyor.
Karaman halkının ve yerel yöneticilerin sıklıkla kullandığı karayolu da bu atıklardan nasibini alıyor. Bölgeye yakın noktalardaki refüjler çöplüğe dönüşüyor. Yayıldığı alan, refüjlerle sınırlı kalmayan plastik atıklar, bölgede etkili olan rüzgar sebebiyle daha farklı alanlara da taşınıyor.
Yerli ve yabancı misafirler ya da Karaman üzerinden Güney’e gitmek isteyen vatandaşlar bu atıklara şahit oluyor. Şehrimizin girişinde böyle bir manzarayla karşılaşılmasından dolayı oluşacak algıyı da varın siz düşünün.
Türk Dilinin Başkenti Karaman’ın tarihine yakışmayan bu görüntülerin sorumlusuna ya da sorumlularına gerekli uyarıların yapılması ve bölgenin temizlenmesi için yerel yöneticileri göreve davet ediyoruz.
Plastik atıkların doğaya verdiği zarar herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu noktada şunu hatırlatmakta fayda var. Plastik atıklar doğada bin yılda yok olurken karton atıklar 5 yılda yok oluyor.