Tarih yazalım

TAKİP ET

Karaman FK, Play-Off 1. turunda Ayvalıkgücü Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın orta hakemliğini Bayburt bölgesinden B Klasman hakemi Murat Türkoğlu yaptı. Türkoğlu'nun yanında Kastamonu bölgesinden A Klasman hakemi Nurettin Dinçer Demir, ile Trabzon bölgesinden A Klasman hakemi Burak Cansız yardımcı hakem olarak sahaya çıktı.
Maçın 4. hakemi ise Trabzon bölgesinden Furkan Aksuoğlu görev yaptı.
Karaman Futbol Kulübü'nün maçı Perşembe günü olmasına rağmen stadın büyük bölümü Karamanlı sporseverler tarafından dolduruldu. Maça seyircisinin desteği ile etkili başlayan Karaman Futbol Kulübü bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Dakika 11'de Ayvalıkgücü Belediyespor korner vuruşunu kullandı, Karaman FK savunması karşılasa da Tugay Yıldırım gelişine vuruşu direğinde yardımı gol oldu ve Ayvalıkgücü Belediyespor 1-0 öne geçti. Golden sonra seyircisinin desteğini de arkasına alan temsilcimiz ataklarını sıklaştırdı. Umut Dilek ve Akın Akman girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Dakika 31'de ceza sahası içinde olan pozisyona hakem Murat Türkoğlu beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Umut Dilek kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek beraberlik golünü attı. Üstün oyununa devam eden Karaman Futbol Kulübü pozisyonlardan eli boş döndü ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlik ile girdi. 
İkinci yarı sahada etkili olan Ayvalıkgücü Belediyespor galibiyet golü için bastırsada savunma ve kaleci Mertcan Dağlı gole izin vermedi. Oyunda dengeyi kuran temsilcimiz art arda ataklarda Ayvalıkgücü Belediyespor kalecisi Deniz Çörtlen kalesinde devleşti. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Ayvalıkgücü Belediyespor çok etkili geldi. Veysel Karani karşı karşıya pozisyonda kaleci Mertcan Dağlı'yı da geçerek vuruşunu yaptı ama Ömercan Öndaş topu çizgiden çıkartarak maçı uzatmaya götürdü.
Karamanlı sporseverler maçın her anında sahanın içinde olarak takıma müthiş bir destek verdi. Uzatmalara çok iyi başlayan temsilcimiz 105+2'de Samet Aydın'ın nefis golü ile 2-1 öne geçti. 2. uzatma devresinde skor değişmedi ve Karaman FK, Ayvalıkgücü Belediyespor'u 2-1 yenerek adını Play-Off 2. turuna yazdırdı. Temsilcimizin rakibi ise bugün oynanacak olan Orduspor - Kuşadasıspor maçından sonra belli olacak.