Tansu Çiller dönüyor mu

TAKİP ET

Merkez Sağ Parti'nin Karaman il başkanı Ali Yozgatlı oldu

Türkiye’nin ilk kadın başbakanı ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in, yeniden siyaset sahnesinde yerini alacağı ve aktif siyasete döneceği, Merkez Sağ Parti (MSP)’nin başına geçeceği öğrenildi.
1993-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı, 1997 yılında başbakan yardımcılığı ve dışişleri bakanlığının yanı sıra başbakanlık yapan Tansu Çiller’in halen Isparta eski DYP milletvekili Ömer Bilgin’in genel başkanlığını yaptığı Merkez Sağ Parti’nin yapılacak olan büyük kongresinde, MSP’nin genel başkanı olacağı iddia edildi.
KARAMAN İL BAŞKANI YOZGATLI OLDU
Merkez Sağ Parti illerde kongrelerini yapmaya başlarken, Karaman kurucu il başkanlığı görevine Ali Yozgatlı getirildi. MSP’nin il kongresinin 21 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği de öğrenildi. Bu arada MSP Karaman merkez ilçe kongresi sonunda ilçe başkanlığına Şaban Köse seçildi.
3 HİLALLİ MSP
Tansu Çiller için kurulduğu belirtilen Merkez Sağ Partisi'nin kısaltması olan (MSP) rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ilk göz ağrısı Milli Selamet Partisi'nin kısaltmasıyla aynı olacak. Partinin amblemi ise MHP gibi '3 Hilal' taşıyacak...
GENÇLER SİYASETTE AKTİF OLACAK
MSP’nin parti tüzüğünde öne çıkan bazı maddeler ise şöyle:
“Merkez Sağ Parti olarak Türkiye’nin en büyük problemi, ülkede yaşanan güven bunalımı ve işsizliktir. Gençlerimize iş imkânlarının arttırılması partimizin birinci temel hedefidir.
Adalet Partisi gençlerin siyasete aktif katılımının güçlendirmesini planlamıştır.
ÖNCLİKLİ POLİTİKA İNSAN VE DEĞERLERİ
Merkez Sağ Parti olarak en temel politikamız insana ve topluma hizmettir. İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Hakların kategorileri doğrultusunda; kişisel ve siyasal haklar, ekonomik ve kültürel haklar, dayanışma hakları üzerinde çalışmaktır. Partimizin öncelikli politikası “insana saygı ve insanın sahip olduğu değerleri” korunmasıdır.
HEDEF BAĞIMSIZ ENERJİ
Merkez Sağ Parti olarak milli sanayinin ve Türk sermayesinin güçlendirilmesi, milli sanayinin küresel – Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısıyla benimsenen bir güç haline gelmesi ve yeni istihdam imkânları yaratabilmesi için ucuz enerji, vergi indirimi, prim ve devlet desteği kesintisiz sağlanacaktır. Avrasya (Avrupa-Asya) coğrafyasında 2050’li yıllara doğru lider ülke konumunda olmak için üreten ve ihraç eden bir Türkiye’ye doğru yürüyüşe başlıyoruz; bu gurur büyük Türk Milletinin olacaktır. Partimiz ulusal çıkarlarımızı koruyan bağımsız enerji politikaları geliştirmeyi
kendisine hedef seçmiştir.
ÜRETEN HER SEKTÖRE KREDİ VERİLECEK
Merkez Sağ Parti olarak AB politikalarını geliştirilip giriş süreci hızlandırılacağız. Türkiye yeniden kendisini besleyen bir ülke haline getirilecektir. Milli bankalarımız finans açısından güçlendirilecek ve sermayeleri arttırılacaktır. Kredi konusu ile ilgili devletin genel bir politika oluşturması gerekmekte, sadece tarıma değil, üretim yapan milli katma değer sağlayan – üreten her sektöre kredi verilmesini amaçlar."