"SÜRÜCÜLERDE, YAYA OLDUKLARINI UNUTMAMALI"

TAKİP ET

'Yaya Güvenliği Nöbetçisiyiz' sloganıyla tüm illerimizde/ilçelerimizde Vali ile Kaymakamların ve il/ilçelerdeki sıralı/ sorumlu amirlerin her birinin farklı yaya geçitlerinde bizzat katılım sağladığı 'Yaya Geçidi Nöbeti'

“Yaya Güvenliği Nöbetçisiyiz” sloganıyla tüm illerimizde/ilçelerimizde Vali ile Kaymakamların ve il/ilçelerdeki sıralı/ sorumlu amirlerin her birinin farklı yaya geçitlerinde bizzat katılım sağladığı “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek kampanya yapılması kararlaştırılmış ve 06 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 12.00-13.30 saatleri arasında Cumhuriyet Parkında İlimiz Valisi Fahri Meral, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler, Yaşlı ve Engelli bireylerin katılımı ile  ''Yaya Öncelikli Trafik'' etkinliği gerçekleştirilmişti.

Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve yaya güvenliğini sağlamak üzere “ Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde “Yaya Güvenliği Nöbetçisiyiz” sloganıyla 02 Ekim 2019 Çarşamba günü 13.00- 15.00 saatleri arasında tüm illerimizde/ilçelerimizde Vali ile Kaymakamların ve il/ilçelerdeki sıralı/ sorumlu amirlerin her birinin farklı yaya geçitlerinde bizzat katılım sağladığı “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet  parkı önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Fahri Meral: ‘bilindiği üzere 2019 yılı bakanlığımızca yaya öncelikli yıl olarak ilan  edilmiştir. 2018 yılı Ekim ayında karayolları trafik kanununda bir düzenleme yapılmıştı bu düzenlemeye göre özellikle yaya geçitlerinde, öğrenci geçitlerinde, kavşak giriş ve çıkış noktalarında yaya geçitlerinin üstünlüğünü düzenleyen bir düzenlemeydi. Bu düzenleme ile idari para cezası düzenlenmiş, hem de 2019 yılı Ocak ayından bu tarafa ekinlikler düzenliyoruz. Özellikle yaya geçitlerinin vatandaşlarımız için güvenli noktalar olduğunu vatandaşlarımıza anlatılmasına çalışıyoruz. Sürücülerimiz açısından da onlarda mutlaka yaya olduklarını unutmamalarını bir kez daha iletmek istiyoruz. Bugünkü etkinliğimiz tüm Türkiye’de il ve ilçelerimizin tamamında yaya güvenliği konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz’ dedi. 

İlimiz genelinde tespit edilen 37 okul ve yaya geçidinde 58 trafik ve 314 genel hizmet personeli olmak üzere toplam 372 personel görevlendirilmiş ve yaya öncelikli trafik kültürünün geliştirilmesi için gerekli önlemler alındı. bilgilendirilmenin yapıldığı bütün okul ve yaya geçitlerinde hazırlanan 3000 adet broşür dağıtılarak yaya ve sürücülere konu ile ilgili eğitimler verildi.