Süper Ligden Babayiğitlere kanca!

TAKİP ET

Futbolda rakamların oldukça büyümesi üzerine ekonomik olarak zorlanan kulüpler çare aramaya başladılar.

İddialara göre, Süper ligde mücadele eden köklü kulüplerden birisinin Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han ile görüşme talep ettiği ve Mehmet Ali Han’ın yönetimde görev alması veya kulüp başkanlığı teklif edileceği öğrenildi.
Konu ile ilgili olarak Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve TSYD İl temsilcisi Hüseyin Oğuz’a ulaşan şehrin futboldaki duayenleri Mehmet Ali Han ile görüşme talebinde bulundu.
Transferlerde rakamların milyon Euro ile ölçüldüğü ve kulüp bütçelerinin büyüyerek insanların boyutlarını çok fazlaca aştığını belirten, şehrin futbola yön verenleri Mehmet Ali Han ve Süleyman Han’ın Karaman FK’da görev almasının ardından yakın takibe aldıklarını ve gıpta ile izlediklerini belirterek:
“Birçok kulüp belediye ve kamu destekli başta olmak üzere güçlü sponsorluklarla ayakta kalıyor. Kulüpler borç batağında bulunuyor ve bu rakamlar ödenecek şekilde değil ve her geçen gün bunlar büyüyerek devam ediyor. Karaman FK, Han kardeşlerin göreve gelmesi ile birlikte Türkiye’nin nadir borçsuz kulüplerinden birisi haline geldi. Transferin ilk 5 gününde tüm oyuncularla anlaşıp, paralarını verdiler. Türkiye’de böyle bir takım daha yok. Mehmet Ali Han başkan, tam bir futbol sevdalısı ve ekonomik olarak çok güçlü olduğu bir gerçek. Almanya’da takımı var, tesisleri var. Karaman’da tesisleşmek adına hiçbir fedakarlıktan kaçmadığına şahit oluyoruz. Kendisi ile bu şehrin futbol adamları olarak görüşme yapmak için randevu talep ediyoruz. Kendisini yönetimimize davet edeceğiz, hatta bir tık ileri gidip başkanlığı teklif etmeyi düşünüyoruz. Süleyman Han, onursal başkan Mehmet Han yönetiminde bu sezon Karaman FK’yı 2.lige çıkarsın, Mehmet Ali Han’da süper ligdeki ekibimizin başkanı olsun. Karaman, süper lige çıkıncaya kadar bizim pilot takımımız olur ve hep birlikte Türkiye’de futbol alanında çığır açarız. Ülkemizde maalesef futbolu bilen, anlayan kişiler değil parası olanlar, destek bulunlar kulüp başkanı oluyor. Ama Mehmet Ali Han hem ekonomik olarak güçlü, hem futbolu biliyor. Bunun için kısa zamanda görüşüp teklifimizi kendisine ileteceğiz.”