Süper Lig'e son viraj

TAKİP ET

2023-24 Hentbol Sezonu Kadınlar 1. Lig Play-Off maçlarında temsilcimiz Karaman Minik Atılım SK, rakibi Kırşehir Belediyesi'ne 37-31 mağlup olmasına rağmen dörtlü final maçlarına katılmaya hak kazandı.

Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu'nda saat 17.00'da başlayan karşılaşmayı Muhammed Ateş, ile Feyyaz Şen yönetti. Karaman Minik Atılım SK sahaya Berivan Kuş, Gamze Özler, Arzu Naz Kocaoğlu, Saliha Hatun Çelik, Çağla Güleç, Damla Güleç, Figen Döne, Cansu Kocaoğlu, Bilge Birben ve Lena Mot kadrosuyla çıktı. Karşılaşmanın ilk devresi 13-15 rakip Kırşehir Belediyesi Hentbol Takımının üstünlüğüyle tamamlandı. 
Temsilcimiz Karaman Minik Atılım SK ikinci yarıda sahada fırtına gibi esti. Adeta Şampiyonluk havasında geçen mücadelede denk ve çekişmeli bir oyun vardı. Temsilcimiz Karaman Minik Atılım SK elinden geleni yapsa da sahadan Kırşehir Belediyesi Hentbol Takımı 37-31’lık skorla galip ayrıldı.
Takımının gol yükünü çeken Saliha Hatun Çelik 8 golle en skorer oyuncu olurken Berivan Kuş 7 golle Saliha’yı takip etti, Gamze Özler 6, Bilge Birben 5, Damla Güleç 1, Çağla Güleç 2 ve Figen Döne 2 golle galibiyette büyük rol oynadılar. Karaman Minik Atılım SK Play-Off karşılaşmasının ilk gününde Sivas Belediyesi’ni 40-36, ikinci günde ise Artivin 7 Mart’ı 37-36 mağlup edip 4 puan toplamıştı. Play-Off grubunu ikinci sırada tamamlayan temsilcimiz 27-29 Nisan'da Ankara'da oynanacak olan dörtlü final müsabakalarında Polatlı Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda takımların performansına göre ilk iki sırayı alan takımlar Süper Lige yükselmiş olacak. 27-29 Nisan tarihlerinde Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonunda oynanacak dörtlü final müsabakalarında A ve B grubunun liderleriyle yapılacak maçlar sonunda birinci ve ikinci sırayı alan takımlar Süper Lige yükselecek.

Karaman Minik Atılım SK, kulüp başkanı Ayşe Minik ve Karaman Minik Atılım antrenörü İsmail Duran PLAY-OFF maçlarını değerlendirdi. 
“KARAMAN’DA BİR İLKE İMZA ATTIK”
Başkan Minik yapmış olduğu açıklamada: “"Hentbol takımımız Karaman'da yine bir ilke imza atarak ikinci olarak Süper Lig yolunda final four'a yükselmiştir. Tabi ki 3'te 3 yaparak ayrılmak bizleri daha memnun ederdi ama kızlarımız ellerinden gelen her şeyi sonuna kadar yaptılar. Kızlarımla her zaman gurur duydum duymaya devam edeceğim. Her şey sadece galibiyet veya mağlubiyet değildir. Sahada her şeye rağmen karakterli duruşlarını hiç bozmayarak bizlere bir kez daha ne kadar karakterli inanmış sporcular ile çalıştığımızı gösterdiler. Bütün sporcularımı ve Baş antrenörümüz İsmail Duran'ı tebrik ediyorum. Ayrıca 31 golle Play- OFF gol kraliçesi olan takım kaptanım Saliha Hatun Çelik'i de kutluyorum" dedi.
“İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”
Antrenör İsmail Duran yapmış olduğu açıklamada: “"Bir serüveni geride bıraktık. Sonucu bizim adımıza güzel oldu. İstediğimizi aldık. Sivas ve Artvin’i yenerek PLAY-OFF’lara güzel başladık. Son maçımız olan Kırşehir Belediye maçını da kazanmak isterdik ama çok hata yapmamız ve kadromuzun dar olması buna biraz engel oldu. Ama oyuncularım ellerinden gelen her şeyi ilk günden itibaren yaptılar. Savaşmayı asla bırakmadılar bu beni daha çok mutlu etti. Karaman’da ilk defa böyle bir şey gerçekleştirmiş oluyoruz. Bunun için ayrı mutluyuz. Fınal four da elimizden geleni yapacağız ve sonucunda Süper Lig kapısını aralamak istiyoruz. Final fourda tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.