Sudan ucuz arpa!

TAKİP ET

TMO, Karamanlı hayvan üreticisine 2 bin 50 liradan veriyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi, Karaman Damızlık Koyun Keçi birliğine 3 bin 800 ile 4 bin lira bandında ihraç ettiği arpayı 2 bin 50 liradan destek amacıyla yerinde bir kararla tahsis etti. Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman, Karaman’a birlik vasıtasıyla 2 bin 352 ton arpa verileceğini, yetiştiriciler adına 2 bin 50 liradan alacakları arpa için yetkililere teşekkür etti.
Yem fiyatlarının uçuşa geçmesi ile zor günler yaşayan hayvan üreticilerinin imdadına TMO yetişti ve 3 bin 800 ila 4 bin lirada işlem gören arpayı 2 bin 50 liradan Koyun keçi birliklerine verecek. Ton başına bin 750 lira ucuz tahsis edilen arpa için TMO sadece Karaman üreticisi için yaklaşık üç buçuk milyon lirayı cebinden karşılayacak.
Konu ile ilgili Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman şu açıklamayı yaptı:
“Toprak Mahsulleri Ofisine, birliğimiz vasıtasıyla yaptığımız arpa alım rakamı 2 bin 359, 9 ton olarak belirlenmiştir. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli, Sayın Vekillerimiz Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser bey olmak üzere Karaman TMO Müdürü Hakan beye ve emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim”