SMA'lı Yusuf Yiğit Bakırdağ belediye başkanı oldu

TAKİP ET

Karaman'da olduğu gibi Antalya'nın Aksu ilçesinde de  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım temsili olarak koltuğunu Aksu Belediyesi Şahin Harun Kırbıyık Anaokulu öğrencilerine devretti. Daha sonra Başkan Yıldırım, kendisine sürpriz bir ziyaret gerçekleşti. SMA hastası Yusuf Yiğit ve ailesi Başkan Yıldırım'ın kapısını çaldı. Kapıyı SMA'lı çocuğa ve ailesine sonuna kadar açan Yıldırı aile ile yakından ilgilenerek başkanlık koltuğunu minik Bakırdağ ile paylaştı.
Antalya Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatılan Yusuf Yiğit Bakırdağ'a destek isteyen başkan Yıldırım, “SMA hastası çocuklarımızın yanlarında olalım, bu çocuklarımız sizlerin destekleriyle yaşayacaklar. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı Yusuf ve Yusuf gibi çocuklarıma yardımda bulunmaya davet ediyorum yaşatmak için yardıma davet ediyorum” dedi. 
Yusuf Yiğit Bakırdağ’ın doğduğundan beri SMA TİP 1 Ölümcül Kas hastalığı ile mücadele ettiğini aktaran baba Bakırdağ ise, “Valilik izinli bir şekilde 10 aydır devam eden yardım kampanyamızın henüz %31’i tamamlandı. Ayrıca Yurtdışından alınması gereken ilaç için umutla sizlerden gelecek destekleri bekliyoruz. Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım beye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Başkan bey, SMA’lı bebeklerimizin yalnız olmadığını bir kez daha göstermiş oldu, kendisine bu ince davranışından dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliriz” şeklinde konuştu.