Sensiz Olmuyor Lütfi Elvan!

TAKİP ET

Hızlı Tren, Çevre Yolu, Serbest Bölge, Havaalanı için desteğine ihtiyacımız var, Karaman'a bekliyoruz.

Karaman’da son yıllarda yapılan tüm hizmetlerde imzası bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’sız adım atamıyoruz. Sürekli olarak söz verilen ve her seferinde ertelenerek umutları yarınları bırakılan Hızlı trenin yanı sıra yıllar önce bitirilmesi gereken çevre yolu, hafızalarımızdan silinmeye başlayan Serbest bölge ve Havaalanı gibi yatırımlar için Karaman olarak Bakan Lütfi Elvan’ın desteklerine ihtiyacımız var. 
Karaman’dan uzak kalalı uzun zaman oldu, biliyoruz ki bu hasret senin içini de yakıyor. Yoğunluğunu çok iyi biliyoruz ama tıpkı Gaziantep, Kocaeli, Bursa’yı ziyaret ederek oralara verdiğin hayattan Karaman olarak bizde istiyoruz. Seni bekliyoruz.

HIZLI TREN
Hızlı trenin Karaman’a kazandırılması senin eserin. Seni Karaman’dan koparttılar. Sen her zaman bu şehrin gururu oldun hem de tüm seni hazmedemeyenlere inat.
Gün geldi, “Lütfi Elvan, bir daha Karaman’a gelmesin” diyenlerle karşılaştık. Onu söyleyenler şimdi nerede onu merak ediyorum.
Sen geldiğinde önünde bir amuda kalkmadıkları kalanlar, şehri terk etmek için otomobiline indiğin anda arkadan sallayanlar, utanmadan arlanmadan bakanlık koltuğuna oturmadan soluğu bakanlık bahçesinde aldılar. Düğünde fotoğraf çektirip yalakalıkta tavan yaptılar. Daha kaleme almakta zorlandığım birçok olumsuzluklara rağmen, çok iyi biliyorum ki Karaman senin için bir sevdaydı ve hep bu şehrin yanında oldun. Bizi hiç ihmal etmedin ama ne olduysa Hazine ve Maliye Bakanlığından sonra sanki Karaman’ı biraz ihmal ettin. Her ne kadar Mersin milletvekili iken Hazine Maliye Bakanı olarak ikiden fazla ziyaret etsen de normal ancak adettendir Karaman seni Hazine ve Maliye Bakanı olarak bu kent de görmeyi çok istiyor.
Mimarı olduğun hızlı tren konusu biliyoruz ki ancak senin el atman ile çözülecektir ve bu konuda Karaman’ın beklemeye tahammülü kalmamıştır. Bir dokunuşun hayalimizi gerçekleştirecektir.

SERBEST BÖLGE, ÇEVRE YOLU, HAVAALANI
Karaman çevre yolunun temelini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı döneminde atmıştınız ve bu hizmeti bu kente kazandırmak için mihmandar oldunuz. Ne var ki, çevre yolunda ne olumsuzluklar yaşandı ise tamamlanamadı ve yıllardır bu hizmet adeta tamamlanmamak için herkes ağız birliği yapmış durumda.
Serbest bölge ortaya atıldığı zaman Karaman’ın çok şey kazanacağı beyan edildi. Resmi gazetede yayımlandı, yer tahsisi yapıldı, şirket kuruldu ancak orada her şey adeta dondu. Kurulan şirketin büyük bölümü Belediye’ye ait Ongun A.Ş’de. Serbest bölge de sessizlik hakim. Serbest bölge Karaman’a değer katacaksa el atmalısınız, katkı vermeyecekse emek verilmesin.
Havaalanı ise Karaman’ın ve sizin hayallerinizden birisi idi. Yer belirlendi ve kısa sürede ihalesinin yapılacağı duyurulmasına rağmen, o yatırımımızda sessizliğe büründü. 
Kısacası bekleyen, yarım kalan ve bu şehir için önemli yatırımlar için her zaman olduğu gibi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın desteğine ihtiyacımız var.