"Sensiz olmaz Recep Konuk"

TAKİP ET

On binlerce Çiftçi ve temsilcileri tek ses olarak 'Bizi Bırakma Başkanım' diyerek Konuk'un kararından vazgeçmesini istedi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Başkanı, 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 69. PANKOBİRLİK Olağan Genel Kurulunda 22 yıl boyunca yürüttüğü genel başkanlık görevini bırakacağını açıklamasının ardından çiftçiler ve vatandaşlar Konuk'u bu kararından vazgeçirmek için eylem yaptı.
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 69. PANKOBİRLİK Olağan Genel Kurulunda 22 yıl boyunca yürüttüğü genel başkanlık görevini yayımladığı veda mesajıyla “22 yılın sonunda emanetin sahiplerinden yürekten bir hayır duası alabildiysem en büyük mutluluğum bu olacak” diyerek devredeceğini açıkladı.
Konuk'u bu kararından vazgeçirmeye çalışan çiftçiler,  Konya Şeker Fabrikası önüne gelerek eylem yaptı. Sivil toplum ve çiftçi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. 
Konya Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan kalabalık daha sonra Anadolu Birlik Holding A.Ş'nin önüne gelerek “Sensiz olmaz Başkanım ”sloganları attı.
İşte Konuk’a çağrıda bulunan bazı çiftçi temsilcileri:

Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız: 
Recep Konuk 22 yıldır bu birliğin başında. Konuk 61 kurumu 46-47 fabrika sahibi yapmış bir isim. Türkiye’de kurumsal anlamda ciddi hizmetler veren, çiftçi dostu bir insan. Recep Konuk hem bizim hem de Türkiye’deki çiftçilerimiz için bir marka. Konuk’un en az bir dönem daha burada görevine devam etmesini ve yerine de daha sonra kendi kalitesinde bir simi hazırlamasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Hatta Konuk’un kalması için seçimin yapılacağı gün ismini listelere yazıp, oy kullanacağımızın da bilinmesini istiyorum. Recep Konuk Kooperatifçilikte sadece Türkiye değil, dünyada bir marka. Biz böyle bir değeri kaybedersek Türkiye kaybeder. Biz askerini yolda bırakan bir komutan istemiyoruz. Biz Recep Konuk’u öyle tanımadık. Recep Konuk bir komutandır ve bir komutana yaraşır şekilde askerinin başında durmasını istiyoruz.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut:
Recep Konuk’a görevi bırakmaması çağrısında bulunuyoruz. En azından 1 yıl daha devam etmesi gerekiyor. Şu an termik santrallerin alışından dolayı enerjiden kaynaklı borçlar var. Bu da ister istemez yük getirdi. Bu santrallerde zaten baskı ile aldırıldı. Bu kargaşada işin başına bilmeyen birisinin gelmesiyle kurum batar. Bu yüzden işin ehli Recep Konuk’un görevinin başında durması gerekiyor. Burada sadece 11 bin çalışan var. Çiftçileri de dahil edersek yüzbinlerce insan buradan ekmek yiyor. Konuk’un gitmesiyle Konya ve Türkiye kaybeder. O yüzden Recep Başkan’a bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Çiftçileri yalnız bırakma başkanım. 

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan:
Çumra Belediye Başkanı Recep Candan: 22 yıldır Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Konya Şeker Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı olarak ilçemize, ilimize ve ülkemize yapmış olduğu büyük hizmetlerden dolayı Sayın Recep Konuk Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Çumralılar olarak bu hizmetlerin artarak devam edebilmesi için kendisinin göreve devam etmesi düşüncemizi ve Sayın Recep Konuk başkanımızın görevi bırakmaya ilişkin kararını bir kez daha gözden geçirmesi talebimizi ve dileğimizi hemşehrilerimiz adına ifade ediyorum.