Seni unutmayacağız Yılmaz Babaoğlu !

TAKİP ET

Örnek insan, hayırsever iş adamı ölümünün ikinci yılında anılıyor.

Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almasının yanı sıra eğitime verdiği destekle bilinen, Karaman ve ülke sanayisinin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı sağlayan hayırsever iş insanı merhum Yılmaz Babaoğlu’nu ölümünün 2.yılında rahmetle anıyoruz.
13 Ocak 2020 tarihinde aramızdan ayrılan örnek insan Yılmaz Babaoğlu’nu ölümünün 2.yılında özlemle anıyoruz. Seni unutmak mümkün değil Yılmaz Babaoğlu.
BİR YILMAZ BABAOĞLU GEÇTİ
Yılmaz Babaoğlu 1941 yılında okula başlar. Onun kısa okul hayatı Gazi İlkokulunda başlar. Okulu ve arkadaşlarını çok sever. Derslerinde oldukça başarılıdır. Bütün derslere ilgisi vardır; ancak en sevdiği ders matematiktir. Problem çözmeyi hesap yapmayı sevmiştir. İleriki yaşlarda girişeceği ticari faaliyetlerde matematiğe olan bu ilgisinin olumlu etkileri açıkça görülecektir.
1945 yılında Gazi İlkokulu’ndan başarıyla mezun olan Yılmaz Babaoğlu ailenin tek çocuğu olduğu için babası ortaokula gitmesine taraftar değildir. Babasının gönlü onun ticarete atılmasından ve iyi bir hafız olmasından yanadır. Okulu bitirdikten sonra babasının yanında işe başlar. O sırada bakkal dükkânı işleten babası dükkânın bütün sorumluluğunu Yılmaz'a bırakır. Yılmaz kısa zamanda bütün işlerin üstesinden gelmeye başlar.
Yılmaz Babaoğlu 18 yaşına girdiğinde ailelerine ve oğullarına uygun buldukları Nermin Hanım için görücü gidilir. Önce nişan, ardından düğün yapılır. Evlendikten bir yıl sonra (1945) kızları Meral dünyaya gelir. Diğer çocukları sırayla: Sema 1956’da, Necati 1957’de, Seval 1967’de doğar.
1958 yılında askere gider. Acemi eğitimi için Kütahya’ya sonra İzmir ve Ankara’ya gider, iki yıllık askerlik hizmetini son olarak da Sertavul’da tamamlar.  Askerlik görevini Karaman’a yakın yerlerde yaptığı için bu süre zarfında ticari faaliyetlerini devam ettirir. 1960’da askerlik vazifesini tamamlayıp Karaman’a döner. Yıllarca babasıyla birlikte çalışmıştır. Artık kimseye bağımlı olmadan çalışmak ister. Onun gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır.
1950–1960 yılları arası; Türkiye’de sanayileşme hamlelerinin güçlü ve bilinçli bir şekilde yapıldığı, özel teşebbüsün gücünü arttırdığı yılladır. Karaman’da üç beş kişi bir araya gelir ve bir fabrika kurar. Kurulan fabrikalardan biri de BİFA’dır. BİFA beş-altı ailenin birleşmesiyle kurulan bir bisküvi fabrikasıdır. Fabrika 1962’de açılırken “Birlik Fabrikası” ismi uygun görülmüş; bu ismin kısaltılmasından oluşan BİFA, fabrikanın ismi ve markası olarak kalmıştır.
Yılmaz Babaoğlu’nun hayatındaki dönüm noktalarından biri 1966 yılında gerçekleşir. BİFA’nın ortaklarından biri, Yılmaz Babaoğlu’nun bacanağıdır. Bacanağı ortaklarından birinin hissesini satmak istediğini eğer isterse bu hisseyi Yılmaz Babaoğlu’nun satın alabileceğini söyler. Uzun zamandır sanayi alanında iş yapmaya heveslenen Yılmaz Babaoğlu, hisseyi 65 liraya satın alarak BİFA’nın ortaklarında biri oldu. Kısa bir zamanda kendi sitemini oturtur. İşler daha hızlı yürümeye başlar.
1974’te ailede çifte mutluluk yaşanır: Kızı Sema ve oğlu Necati, üniversiteye başlar. Sema Cerrah Paşa Tıp Fakültesi’ni; Necati, İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’ni kazanmıştır.
1977’ye gelindiğinde mevcut tesisler yetersiz kalır ve kısa bir zamanda bugünkü tesisler yapılır.
1980’li yıllar BİFA’nın kalkınma yıllarıdır: 1982’de Ankara ve İzmir Bölge Müdürlükleri açılır. 1984’te BİFA markası tescil edilir.
2000'li yıllar BİFA’nın olgunlaşma yıllarıdır. Bu dönemde planlı projeli yatırımlar yapılır. Profesyonel kadrolar iş başındadır.
Yılmaz Babaoğlu’nun eğitim alanındaki faaliyetleri 1987 de başlar ve sonraki yıllarda devam eder. Önce Bifa İlköğretim Okulu; ardından Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulu; ardından Bifa Lisesi ve Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu…
Ayrıca; ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin en iyi okullarda ve üniversitelerde okumasına destek olmak amacıyla Karaman’a Özel Uğur Dershaneleri açılır.