Sen neymişsin be Abidin Çağlayan

TAKİP ET

Milletvekilleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile eski il başkanlarını dışlayarak AK Parti'yi birleştiren kişiymiş…

HAS Parti ve Saadet Partisi döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirileri ile Karaman’ın önünde gelen isimlerden olan ve il başkanı olduktan sonra AK Parti’yi, HAS Partileştirdiği eleştirileri ile gündeme gelen eski AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın son olarak servis ettiği haber akıllara durgunluk verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı toplu açılış için ve ayrıca dört bakanın ilimizi ziyaret etmesinde Abidin Çağlayan’ın büyük rolü olduğu ve Cumhurbaşkanının Çağlayan’ın girişimleri ve çabaları nedeniyle Karaman ziyaretini gerçekleştirdiği imajının verilmesi ise komik olarak değerlendirildi.
ESKİ İL BAŞKANLARINI UZAKLAŞTIRDI
Sözde AK Parti’yi birleştiren Abidin Çağlayan’ın atama ile göreve ilk geldiği gün sonrasında kongre ile il başkanlığı dönemde daha önce Ak Parti’de il başkanlığı yapan ve Ak Partinin Karaman’da zirve yaptığı dönemlerde büyük başarılara imza atan Kerim Dereli, Nazmi Ünlü ve Mehmet Er gibi isimleri dışladı. Davaya gönül veren bu kişiler parti binasına çok nadir olarak toplasan yılda bir iki kez mecbur oldukları için davet edildi. Onlarda dava uğruna teşkilatta göründü.
DERELİ: ”İL BAŞKANLARI DIŞLANDI”
Ak Parti Karaman Eski İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Karaman merkez ilçenin Şubat 2022 tarihinde yaptığı kongresi sonunda dayanamayıp sessizliğini bozmuş ve zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. Dereli’nin konu ile ilgili olarak 4 Şubat 2022 tarihinde Gazete Anadolu’ya yaptığı açıklama şu şekilde idi; 
Karaman tarihinde ilk defa üç merkez ilçe başkanının istifa etmesinin altında gerçekleri kimsenin görmemezlikten gelmemesi gerektiğini söyleyen Ak parti eski il başkanı Kerim Dereli, “3 merkez ilçe başkanı istifa ederek görevi bırakıyor. Bu Karaman tarihinde bir ilktir. İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın göreve getirdiği isim bile görevini bıraktı. Son merkez ilçe başkanımız Murat Öztürk’ün yönetimi ile birlikte topluca istifası çok anlamlı ve manidardır. Murat Öztürk başkanımız Ak Parti içerisinde çok önemli ve değişik görevlerde hizmet etmiş bir dava arkadaşımızdı. Bunlar üzücü olaylar. Bunu çok iyi sorgulamamız gerekir. Geniş katılımlı olarak bu partinin neferlerinin bir araya gelerek, bir yol haritası belirlemeliyiz. İstişare etmeden bir sonuca varmak mümkün değildir. Erdoğan tartışmasız bir Dünya lideridir. Onun yolunda, onun çizgisinde yapılacak çok daha hizmetin var olduğuna inananlardanım. Bu davaya inanan her kesimin elini taşın altına koyma zamanıdır. Gün bu gündür. Biz Karaman’da Ak Partiye hizmet etmiş altı tane il başkanıyız, ancak ne hikmetse biz dışlandık. Fikirlerimiz alınmadı, görüşlerimize başvurulmadı. Genel merkezden gelen yetkililer bile biz yok saydılar, bizimle görüşmediler. Karaman’da hiç olmayacak şekilde bir belediye başkanlığı seçimlerini kaybettik. Neden, nasıl olduğu sorgulanmış olsa bugün bu sıkıntıları yaşıyor olmazdık. Ben dışlansam da Ak Parti’ye gönül vermiş bir neferim. Partim için, ülkem adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Ancak bu anlayış mutlaka ama mutlaka değişmeli” ifadelerine yer verdi.
MİLLETVEKİLİ VE MECLİS ÜYELERİNİ YOK SAYDI
Partiyi birleştirdiğini iddia eden Abidin Çağlayan görev yaptığı sürece başta Ak Partili İl Genel Meclis üyeleri olmak üzere Belediye Meclis üyeleri ile hiçbir zaman yıldızı barışmadı ve onlarla sürekli fikir ayrılığı yaşadı. Milletvekilleri ile bir araya gelmemeye özen gösteren İl Başkanı Çağlayan, Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile çok ciddi çatışmalar yaşadı. Merkez ilçe kongresinde ortaya konulan senaryoya dayanamayan Milletvekilleri kongre salonunda büyük tepki göstermişti.
AK PARTİ’Yİ KARAMAN’DA BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ
Geldiği günden beri AK Parti teşkilatını adeta bitme noktasına getiren, döneminde 2 Merkez İlçe Başkanını istifa ettiren, birçok AK Partiliyi teşkilat binasında istemeyen aday adayı Abidin Çağlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingini organize ettiğini bildirerek dağıttığı teşkilatı tekrar birleştirdiğini iddia etti. 
Adeta Karaman’da 1. Sıra milletvekili adayı olsa AK Parti’nin vekil çıkaramayacağı konuşulan Abidin Çağlayan’ın servis ettiği bu haber AK Parti çevrelerince komedi olarak nitelendirildi. Teşkilatta AK Parti’den kimsenin kalmadığı ve Karaman’ı bitirme noktasına getiren eski il başkanı Çağlayan,  AK Parti’nin Karaman’da önemli isimlerini de partiden uzaklaştırdı. Buna rağmen haberinde komik duruma düşen ve adeta sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karaman’a aday adayı Abidin Çağlayan için geldiğini bildiren amatör metin Çağlayan’a eksi olarak yazdı. Karamanlıların açık yüreklilikle söylediği ve Abidin Çağlayan’ın aday olmasının AK Parti’yi bitireceğini belirtmesi anket firmalarına da yansıdı. Abidin Çağlayan’ın aday olması demek Karaman’da AK Parti’nin 1 vekili bile zor çıkarması demek iddiasına AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kayıtsız kalmayacağı biliniyor. 
“ABİDİN ÇAĞLAYAN’IN ORGANİZE ETTİĞİ BÜYÜK MİTİNG TEŞKİLATI BİRLEŞTİRDİ” BAŞLIKLI SERVİS EDİLEN HABERİ 
Karaman’da 8 Ocak 2022 tarihinde Abidin Çağlayan tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştiren mitingde Yüksek Hızlı Trenin de dahil olduğu 70 önemli projenin açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu miting teşkilatı da bir araya getirdi.
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde 28. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı olan Abidin Çağlayan, 4 yıl boyunca yürüttüğü AK Parti Karaman İl Başkanlığı görevinden istifa etmişti.
4 yıl boyunca il başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten Çağlayan, Türkçenin Başkenti Karaman’a önemli yatırımların yapılmasında büyük rol oynadı.
8 Ocak 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen mitingi organize eden Çağlayan, teşkilatı birleştirmekle kalmayıp kentin dört bir yanında ilçelerde ve köylerde bulunan vatandaşların mitinge servislerle katılmasını sağladı.
Mitingde yüksek hızlı tren başta olmak üzere sağlık, eğitim, spor, ulaşım enerji, sulama konut ve tarımsal alanlarda yapılan toplamda 70 farklı projenin de açılışı gerçekleştirildi.
ERDOĞAN’DAN KARAMAN’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Dört yılı aşkın bir aradan sonra Çağlayan’ın organize ettiği miting vesilesiyle Karaman’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Karaman bir başka güzel’ diyerek övgüde bulunmuştu.
BAKAN KARAMAN'A MÜJDE İLE GELDİ!
29 Nisan 2021 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’dan Karaman'a gelmişti.  Karaman tren garında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, vekiller ile birlikte treni test ettiklerini ve hattın mükemmel çalıştığını söylemişti.
4 YIL İÇERİSİNDE 5 BAKAN KARAMAN’I ZİYARET ETTİ
Abidin Çağlayan’ın il başkanlığı döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve en son Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Karaman’a geldi.

Ayhan UYSAL