Şeker'den KZOB'a ziyaret

TAKİP ET

Ziyaret kapsamında Karaman'daki tarımsal sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Değerlendirmenin ardından Karaman Ziraat Odasından yapılan açıklamada, “ 1. Ayçiçeği hasadının başlaması İle Tarım Kredi tarafından Karaman’a 60 km uzaklıkta olan Hotamışta alım yapılmasının ekonomik ve zaman açısından üreticilerimizin yaşadığı mağduriyet nedeniyle Tarım Kredi tarafından Karaman da alım yapılması
2. İlimizde elma hasadının başlaması ile yıllardır ıskarta elma alım firmalarının uyguladığı düşük fiyat politikalarının çiftçilerimizde oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmesi için konu muhatabı firmalarla görüşme yapılması
3. İlimizde küçükbaş hayvanların ihracatında oluşan sorunların çözümü amaçlı görüşmeler yapılması
4. Geçtiğimiz günlerde Sn. Valimiz ve AK Parti Milletvekillerimizin Tarım ve Orman Bakanımız ile yaptığı İlimizde çalışmaları devam eden sulama projeleri konusunda yapılan görüşmenin detayları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Yukarıdaki belirttiğimiz üreticilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin çözümü amaçlı Sn. Vekilimiz tarafından yetkili merciler ile görüşmeler sağlanarak çözüm hakkında çalışmalar başlatıldı.
Sn. Milletvekilimiz Recep Şeker Beye göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.” İfadelerine yer verildi.