Rektör Ak İmzalı Türkçe Gafı!

TAKİP ET

Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni davetiyesinde Türkçe katledildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen Karaman Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni davetiyesinde Türkçe dili konusunda büyük gaf yapıldı. Türkçe’nin başkenti Karaman’da hem de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından yapılan bu hata büyük eleştirileri beraberinde getirdi.
İlim ve irfan yuvası olan şehrimize, vatandaşlarımıza her yönden rehber olması gereken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi şöleni davetiyesinde büyük bir hataya imza attı.
Rektör Prof. Dr. Namık Ak imzası ile dağıtılan Karaman Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi şöleni davetiyesinde şölenin, KMÜ Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda yapılacağı bildirildi. Şehit Ömer Halisdemir’in, soyadı birleşik olması gerekirken ne yazık ki hem de ilim, irfan yuvası olan KMÜ, şehidimizin soyadını ayrı yazdı. Hassas bir konu olan ve şehidimizin Halisdemir olması gereken soy ismi Halis ve Demir diye ayrılarak bir Türkçe kullanımı skandalına imza atıldı.
Bu hatanın Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni davetiyesinde hem de üniversite tarafından yapılması eleştirilere neden olurken, Türkçe’nin başkenti Karaman’ın üniversitesinin bu hataya imza atması kabul edilemez olarak yorumlandı.