Panko'da seçimi ayağa düşürmeyin!

TAKİP ET

Konuk'un aday olmayacağını açıklamasının ardından pancarı bilmeyende adaylık peşinde 

27 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan 69.seçimli olağan genel kurulunda 22 yıldır başkanlık koltuğunda oturan ve TORKU gibi bir marka oluşturan Recep Konuk’un “Kurum olarak tazeleneceğiz, ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmanın iç huzuruyla nöbet görevimizi tamamlayacağız. Emaneti taşımaya talip olan ve ortaklarımızın teveccüh göstereceği arkadaşlarımıza nöbeti devredeceğiz” açıklamasının ardından PANKOBİRLİK’e başkan adayları da belli oldu.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 27 Ekim’de yapılacak seçimlerinde Recep Konuk aday olmayacağını açıklarken, başkanlığa ise Alişan Taşpınar, Özkan Taşpınar, Yusuf Erdem, Ramazan Erkoyuncu ve Ferhat Gider aday oldu. Çiftçiye hizmet etmekten çok uzak olan, pancarı tarlayı emeği bilmeyenlerin neden ne amaçla aday oldukları bir muamma. Bir dünya markası olma yolunda yürüyen TORKU başta olmak üzere dev şirketleri bünyesinde bulunduran Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin geleceği ortaya çıkan bazı adaylar nedeniyle endişeleri beraberinde getiriyor. Seçimlerin yapılması halinde Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar ile Çumra Şeker’in kuruluşunda yer alan ve Şeker-Süt de önemli görevler yapan Ramazan Erkoyuncu’nun bir adım önde olduğu gözleniyor.

KİMSE ANKARANIN ADAYI DEĞİL
Seçim startının verildiği şu günlerde bazı adayların kendisine avantaj sağlamak için,ben Ankara’nın adayıyım sözünü sıkça kullanması ise hiçde etik değil. Edindiğimiz bilgilere göre ,şu anda başta iktidarda olan Ak Parti ile ortağı MHP’nin bu seçimlerle ilgili bir yaptırım yapmadığı gözlendi.
Bu şartlarda seçimin ertelenmesinin gündeme gelmesinin an meselesi olduğu gerçeğini de kimse göz ardı etmemeli.
27 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan 69.seçimli olağan genel kurulunda 22 yıldır başkanlık koltuğunda oturan ve TORKU gibi bir marka oluşturan Recep Konuk’un “Kurum olarak tazeleneceğiz, ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmanın iç huzuruyla nöbet görevimizi tamamlayacağız. Emaneti taşımaya talip olan ve ortaklarımızın teveccüh göstereceği arkadaşlarımıza nöbeti devredeceğiz” açıklamasının ardından PANKOBİRLİK’e başkan adayları da belli oldu.
 
ÖZKAN TAŞPINAR 
Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, adaylığını düzenlediği toplantıda resmen duyurdu.
Özkan Taşpınar, 1968 Konya Cihanbeyli Taşpınar Kasabası’nda çiftçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu.  Konya Altınekin ilçesinde tarımsal üretimin yanı sıra 1993 yılında Taşpınar Tarım şirketini kurarak zirai ilaç ve gübre ticaretine başladı. Bu faaliyetlerine tohum ıslah çalışmalarını da dâhil etti. 2012 yılında tohum üretim fabrikasını faaliyete geçirerek sözleşmeli ekim modeliyle çiftçilere ürettirdiği tescili kendisine ait tohumları Türkiye’nin tüm bölgelerine kendi markasıyla ulaştırmaktadır. 1994 - 2007 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nde ilçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı görevlerini, 2007 yılında da Konya milletvekili adaylığı yaptı. 2009-2013 yılları arasında Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nde iki dönem başkanlık yaptı. 2013 yılından bu yana Konya Ticaret Borsası Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir. 2017 yılında seçildiği Ulusal Hububat Konseyi Başkanlığını da yürütmektedir. Halen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ortağı olarak Cihanbeyli / Altınekin bölgesinde bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

RAMAZAN ERKOYUNCU 
Yarım asırdır bu işin toprağında da, üretiminde de varız.
2003 yılında Çumra Şeker Fabrikası kurulurken, hiçbir menfaat gözetmeden Konya çiftçisinin kazancına, ülkemiz ve Konya’nın kalkınmasına katkımız olsun derdindeydik. Çumra Şeker A.Ş kurulurken 18 kişi elimizi taşın altına koyup o zaman için imkansız gözüken Çumra Şeker Fabrikası’nın projelerini onaylatıp, ruhsatını aldık. Kurulum sürecinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığım Çumra Şeker A.Ş.’yi bu fabrika çiftçinin malı olmalı diyerek Konya Şeker A.Ş’ye bedelsiz devrettik.  Ancak bu devir sürecin bitişi değil başlangıcıydı. Çumra Şeker Fabrikası’nın kurulum süreci başlıyordu. Üreticimize bir söz verilmişti; bu fabrika bir yıl içerisinde bitecekti. Herkes olmaz, bitmez derken çalışmaya başladık. Şahsi işlerimizi bıraktık, ailelerimize ve çocuklarımıza vakit ayıramamayı göze aldık. Harcayacağımız her kuruşta çiftçinin emeği ve alın teri olduğunu bilerek hareket ettik. Dev yerli ve yabancı firmalarla çalışıyorduk. Bu firmalardan teklif alınır, pazarlık yapılmaz denmesine rağmen bu para çiftçinin parası son zerresine kadar pazarlık yapmalıyız diyerek; keşif bedeli yaklaşık 180 milyon dolar olan Çumra Şeker Fabrikası’nı 108 milyon dolara mal ettik. Türkiye’nin en büyük ve en modern şeker fabrikasını çiftçimize armağan ettik.

ALİŞAN TAŞPINAR 
Recep Konuk’un aday olmayacağını açıklamasının ardından ilk adaylığını açıklayan isim Alişan Taşpınar oldu. Noter onaylı projeleriyle çiftçilerin kendisini desteklemesini isteyen Alişan Taşpınar, Konya Cihanbeyli doğumlu. Alişan Taşpınar, çiftçilik, nakliyecilik, akaryakıt istasyonları girişimciliği, kozmetik cilt bakım ürünleri üreticiliği, ithalat, ihracat ve tamamlayıcı tıp alanındaki çalışmaları ile hem Konya’nın hem de ülkemizin yetiştirdiği başarılı iş adamlarından biridir.
Her zaman ana mesleği çiftçilik olmuştur. Üretimde maliyeti düşürmek ve verimliliği artırmak için birçok Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır. Yıllardır Toprak düzenleyiciler üzerine çalışmaları vardır. 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ERDEM
Çumra’nın tanınan simalarından eski Belediye Başkanı Yusuf Erdem’de yaptığı açıklamada PANKOBİRLİK’e başkan adayı olduğunu açıkladı. Yusuf Erdem başkan adayı olmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı:
“Öncelikle halkımızın böyle bir kutsal göreve beni aday olarak göstermeleri çabasında hepsine müteşekkirim. Önceden olduğu gibi Allah'a hamdolsun hep yanımda durdular. Bu süreçte de yoğun talepler alıyorum. Ama adaylık konusunda kesin net bir şey söyleyemem. Halkımız beni aday olarak görmek istiyor. Konya'nın mahallelerinden, kanaat önderlerinden ve yöneticilerinden yoğun bu konuda talepler alıyorum. Hizmet, sizde bilirsiniz ki; büyük bir kutsal görevdir. Yüce Allah hepimize her şeyin hayırlısını ihsan eylesin”

GENÇ ADAY: FERHAT GİDER
İş insanı Ferhat Gider ise PANKOBİRLİK’e adaylığını açıklayan en genç isim oldu. Ferhat Gider adaylığını şu sözlerle açıkladı:
“Konya Şeker çiftçilerimizin emanetidir. Bu güçlü yapıyı daha ileriye taşımak için adayım”