Özlemle beklenen geldi!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hızlı tren açılışını yaparak hasrete son verdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, özlemle beklenen Yüksek Hızlı Trenin hizmete açılması ile birlikte yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirmek üzere ilimizi teşrif etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı öncesi toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık; “Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrif etmesinden dolayı şahsım ve Karamanlı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyor, ilimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti belirterek saygıyla selâmlıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve himayelerinde yürütülen sağlık, eğitim, spor, ulaşım enerji, sulama konut ve tarımsal destek projeleri sayesinde Karamanımız her geçen gün gelişmekte ve çehresini değiştirmektedir. Birazdan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılacak olan hızlı tren ve ilimizin plaka numarasıyla aynı olan 70 projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu projelerin hayata geçirilmesinden dolay başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, bakanlık bürokratlarımıza, müteşebbislerimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, zatı alilerinize bir kez daha şahsım ve Karaman halkı adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Konya’dan Karaman’a ilk seferini yapan hızlı tren ile Karaman’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Karaman - Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı.
Halkı selâmlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dört yılı aşkın bir aranın ardından tekrar Karaman’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Dile kolay 4 yıl, biraz önce Konya’dan hızlı trene bindik ve Karaman’a ulaştık. Şimdi de burada Konya-Karaman hızlı tren hattı ile şehrimize kazandırdığımız diğer eserlerin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
Hızlı tren hattı ile Konya’dan Karaman’a 40 dakikada, Ankara’dan Karaman’a yaklaşık 2 saat 40 dakikada, İstanbul’dan Karaman’a ise 5 saat 45 dakikada gelinebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Artık hız bizim konforumuz olacak. Hattın kalan kısımları tamamlandığında Konya-Karaman-Adana arasındaki trenle seyahat süresi 2 saat 20 dakikaya düşecek. Açılışını yaptığımız hızlı tren hattı, enerjiden zamana, emisyondan bakım onarım faaliyetlerine kadar pek çok alanda ülkemize sadece bu yıl 63 milyon lira tasarruf sağlayacaktır. Yatırım bedeli, 1 milyar 390 milyon lira. 102 kilometrelik Konya-Karaman hızlı tren hattımızın ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Osmanlı’dan kalan ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde inşa edilen demir yollarının daha sonraki yıllarda maalesef ihmal edildiğini belirterek iktidara geldiklerinde 10 bin 959 kilometrede devraldıkları mevcut hatların tamamını neredeyse sıfırdan yapılmışçasına yenilediklerini, bununla kalmayarak hem konvansiyonel hatlara ilaveler yaparak, hem ülkede daha önce olmayan hızlı tren ve yüksek hızlı tren hatları inşa ederek toplam demir yolu ağını 13 bin 22 kilometreye çıkardıklarını söyledi.
Bütün meselenin gönül meselesi ve azim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi gelirken Allah’a hamdettim, 'Ya Rab bu ne güzellik, bu ne konfor. Bir zamanlar Batı’da yüksek hızlı trenlere binerdik. Derdik ki 'Ya Rab bize de bunları aynen yapmayı nasip eyle.' ve Rabb’im nasip eyledi. Bir kere azmettin mi ondan sonra Allah’a tevekkül et. Bu iş yürür. Biz azmettik, tevekkül ettik. Rabb’im de bizlere bunu yapmayı nasip etti.” dedi.
Tamamladıkları 2 bin 368 kilometre yeni demir yolu hattına sürekli ilaveler yaptıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Karaman’dan Niğde-Ulukışla, Mersin, Adana ve Osmaniye üzerinden Gaziantep’e kadar uzanacak demir yolu hattımız etap etap inşa ediliyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın deneme sürüşleri başladı, inşallah en kısa sürede onu da açıyoruz. Bu hattı önce Erzincan’a, ardından Erzurum’a, daha sonra da Kars’a kadar uzatarak uluslararası bir güzergâh haline dönüştüreceğiz. İnşası süren Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı bilhassa ihracatımız açısından çok önemli bir proje. Bursa’yı da Bilecik üzerinden yüksek hızlı tren hatlarına bağlıyoruz. Bunlarla birlikte kimi bağlantı kimi ana hat olmak üzere pek çok hızlı ve yüksek hızlı demir yolu projesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ne diyorduk? Durmak yok, yola devam. Görüldüğü gibi ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz” dedi.
Bugün çeşitli kurumların, belediyelerin ve özel sektörün çeşitli yatırımların açılışlarını yapacaklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesinin, Tıp Fakültesinin, Eğitim Fakültesinin ve Sağlık Meslek Yüksekokulunun resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Biz elimiz boş gelmedik. Elimiz dolu dolu geldik. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız tarafından çeşitli ilçelerimizde tamamlanan futbol sahalarını, yurtları, spor salonlarını, gençlik merkezini de buradan hizmete açıyoruz.
Toplu Konut İdaremiz tarafından inşa edilen Kırbağı Mahallesi'ndeki 515 konutu, altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte buradan resmen hizmete alıyoruz. Karaman Adalet Sarayı’nın, Hatice ve Hakkı Polat Huzurevinin, Güldere köyü iskân çalışmalarının, İl Özel İdaremiz tarafından tamamlanan çeşitli yatırımların, tarım yatırımlarının, sulama, toplulaştırma ve taşkın koruma yatırımlarının, enerji altyapılarının, aile sağlığı merkezlerimizin, sağlık kompleksimizin, jandarma karakolumuzun açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz” dedi.
Ayrancı-Erdemli yolu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce tamamlanan restorasyon çalışmalarının da açılışlarını yapacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partili başkanlar tarafından yönetilen Karaman Belediyemizin yol düzenleme ve asfalt, Ayrancı Belediyemizin hizmet binası, atık su arıtma tesisi, yürüyüş yolu, Güneyyurt Belediyemizin içme suyu projelerinin açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Konuşmasında Başyayla, Akçaşehir, Sudurağı ve Kazancı belediyelerinin de yapımı tamamlanan hal, düğün salonu, altyapı, konut, içme suyu gibi çok sayıda projenin açılışlarını da yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel sektör tarafından Karaman’a kazandırılan ve bu yıl tamamlanan 6 tesisi de hizmete açtıklarını belirterek tüm eser ve hizmetlerin toplam yatırım bedelinin 2 milyar 311 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.
Açılışını gerçekleştirdikleri eser ve hizmetlerin Karaman’a hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yola çıktıklarından bu yana Karaman’ın hep yanlarında olduğunu, kendilerinin de Karaman ile yürüdüklerini ifade ederek kentin bütün sevgilere layık olduğunu belirtti.
Siyasetlerinin eser ve hizmet siyaseti olduğunu anlatan Erdoğan, hayatları boyunca hep “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden ticarete her alanda çağ atlatacak yatırımlarla Hedeflerinin büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kim derdi ki 20 yıl önce Konya’dan Karaman’a yüksek hızlı tren gelecek. İnanır mıydınız? Yaptık mı? Şimdi kaptan köşküne geçtim, pilotla beraber yüksek hızlı treni kullandık. Rabbim sana sonsuz hamdüsenalar olsun. Demek ki oluyormuş. Azmedersen olur çünkü benim Karamanlı kardeşlerime bu layık. Buradan Konya’ya, Ankara’ya yüksek hızlı tren ile gideceksiniz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve protokol üyelerinin katılımıyla yapımı tamamlanarak hayata geçirilen ve ilimizin çehresini değiştirecek projelerin açılışı gerçekleştirildi.