OSB'DE CORONA VİRÜSİNE DAVETİYE !

TAKİP ET

Okullar tatil edildi, düğün törenleri iptal.Binlerce kişi fabrikalarda aynı ortamda mesai yapıyor

Türkiye’de Corona virüsü  için çok ciddi önlemler alırken, en güvenli ülkeler arasına ismini yazdırdı yazdırmasına ama, Karaman’da OSB’de binlerce kişi çalıştıran fabrikalarda üretime ara verilmemesi adeta corona virüsine davetiye çıkarıyor.

OSB’DE FABRİKALAR PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gecesini gündüzüne katarak  ekibiyle birlikte çok ciddi bir sınavdan geçiyor.

Hükümet , camilerde cemaatle namaz kılmayı yasaklarken,okullar tatil edildi.Eğlence yerleri zorunlu olarak kapatıldı, düğün-dernek toplantılar ertelendi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup toplantıları iptal edilirken, Meclise ziyaretçi yasağı getirildi.Zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması sık,sık tekrarlanıyor ve virüs için önlemler her gün artarak devam etmesi sevindirici.

Ne var ki, Karaman nüfusunun tamamına hitap eden Organize Sanayi Bölgesinde durum oldukça vahim. 4 -5 bin kişi çalışanı olan , toplu olarak aynı ortamda çalışan binlerce işçisi ile fabrikalar üretimine devam ediyor ve  corona virüsüne  adeta davetiye çıkarıyor.

Karaman Organize Sanayi bölgesinde öyle fabrikalar var ki, bir vardiyede aynı ortamda binlerce kişi  çalışmak zorunda.

Hiç arzu etmediğimiz ancak olması muhtemel olan bir kişinin Corona Virüsini kapması demek, tüm Karaman’ın bu virüsü  ile karşı karşıya gelmesi anlamına gelir.Vardiya bitimi ile evlerine dönen çalışanların böylece aileleride büyük risk altına girmiş olur.

Kapalı alanlarda binlerce kişinin aynı ortamda bir de gıda üretiminde çalıştıklarını dikkate alırsak, Organize Sanayi bölgesindeki fabrikaların ne kadar risk altında olduğunu görmek daha kolay olur.

DÜNYA DEV FİRMALAR ARA VERDİ

Dünya geneline baktığımız zaman dev firmaların üretimine  ara verdiklerini görüyoruz.Karaman’lı sanayicilerimiz bu ekonomik sıkıntıda daha büyük bir felaket yaşamaması adına, üzerine düşen fedekarlığı yaparak, bu beladan hep  birlikte kurtulma için gereken desteği verecekleri bir gerçek.

Onun içindir ki, onbinlerce çalışanı olan Organize Sanayi bölgesinde gıda üretime yapan firmalarımız için bir karar alınarak, üretime ara vermeleri ülkemizin adına çok olumlu olacaktır.