OSB varlık içinde yokluk çekiyor!

TAKİP ET

Türkiye'de söz sahibi Karaman OSB'de banka şubesi yok, acil sağlık merkezi yok, karakol yok.

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olan Karaman Organize Sanayi Bölgesinde hizmet yetersizliği sanayicilerin canına adeta tak etti. OSB’de işler banka ile yürümesine rağmen Karaman organize sanayisinde bir tane bile bankanın şubesi yok. 20 bin kişinin çalıştığı yerde sağlık merkezi yok. Sağlık sorunu yaşayan hastaneye gitmek zorunda. Asayiş yönünden ise çıkması muhtemel bir olay karşısında Emniyet ekipleri çarşıdan intikal etmek zorunda çünkü bir karakol yok. Kısacası Karaman OSB üretiyor, ihracat yapıyor, ülkemize döviz kazandırıyor yani varlık içinde yokları yaşayarak yokluk çekiyor.

BANKA ŞUBESİ ŞART
Türkiye’nin hangi Organize sanayi bölgesine bakarsak bakalım özellikle büyüklerde kamu bankaları başta olmak üzere tüm bankaların şubeleri var. Sanayi üretirken, finans nedeniyle işlerin tamamına yakını bankalarla.
Karaman Organize Sanayinde bir tane bile banka şubesi yok. Sanayicilerimiz banka ile işleri olduğu zaman çarşı merkezinde yer alan bankalara gitmek zorunda. Buda gidiş geliş büyük zaman kaybını beraberinde getiriyor. Günlük olarak iki hatta daha fazla bankalarla iş yapmak için gitmek zorunda kalıyor ve buda günün yarısının heba olması anlamına geliyor.

ACİL SAĞLIK MERKEZİ
20 bin kişinin çalıştığı Karaman Organize Sanayi bölgesinde bir sağlık merkezi de bulunmuyor. 24 saat üretimin yapıldığı ve rakam olarak çok fazla işçinin çalıştığı yerde zaman zaman acil vakalarla karşılaşılıyor ve hastalar ambulanslarla veya fabrikaların kendi imkanları ile Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. Rahatsızlanan veya ağır bir iş kazasının ortaya çıkması ise zamanla yarışılan bu süreç hastaneye ulaşmak adına çok büyük bir zaman kaybı olarak karşımıza çıkıyor. Sağlığın her şeyden önemli olduğu gerçeğinden hareketle OSB’ye acil sağlık merkezinin kurulması kaçınılmaz.

ASAYİŞ İÇİN EMNİYET GEREKLİ
Gece gündüz demeden 24 saat üretim yapılan Karaman Organize Sanayi bölgesinde 20 binin üzerinde çalışan bulunuyor. Olması muhtemel bir asayiş olayında, bölgede bir karakol olmaması sebebiyle güvenlik güçleri ancak merkezden oraya ulaşmak zorunda. Bu zaman kaybı sırasında olayların büyüme ihtimali yaralama başta olmak üzere istenmeyen olaylarla karşılaşmamak adına acil olarak OSB’ye bir karakol kurulmalıdır.
Karaman’ın üretim merkezi olan OSB’nin her alanda şehrimize ve ülkemize katkıları devam ederken OSB’nin varlık içinde yokluk çekmesine müsaade etmemeliyiz. Vali Mehmet Alpaslan Işık başta olmak siyasiler ve yetkililerin  yarın çok geç demeden yoklukları varlığa çevirerek karakol, acil sağlık merkezi ve banka şubelerini OSB’ye kazandırmak boynunun borcudur.