OSB'de ıslak imza krizi!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmet Bey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "OSB'de ıslak imza krizi!" başlıklı köşe yazısı...

Hüseyin Oğuz
Karaman Organize Sanayi Bölgesi güçlü yönetimi ile güzel işlere imza atıyor atmasına.
OSB’nin ülkemizin önde gelen Organize Sanayi bölgelerinden birisi. Karaman OSB yönetimi Kemal Boynukalın başkanlığında Osman Ateş, Yunus Küçükcicibıyık, Işık Duru, Hidayet İş, Esat Şen, Ahmet Kapar gibi alanlarında başarılarını ispat etmiş isimlerden güçlü bir yönetim görüntüsü veriyor.
OSB, Karaman’ımız adına çok önemli.
Ne var ki son dönemde bize kadar ulaşan vahim iddialar var ki, bunlar gerçekten hoş olmayan şeyler.
OSB’de yönetim dışında görev yapanların abesle iştigal işlerle uğraştıkları tespit edilmiş.
Peki ne olmuş da bu yanlış işler olarak değerlendirilmiş ve olay Cumhuriyet savcılığına kadar intikal etmiş.
OSB’de yönetim kurulu üyesi Işık Duru, kendisinin ıslak imzasının yaptırıldığını tespit etmiş ve OSB’ye giderek oradaki sorumlu-sorumsuz çalışanların masasında o ıslak imzalı kaşeyi tespit ederek, bir tutanak karşılığında haklı olarak el koymuş.
Işık Duru, tertemiz bir maziye sahip ve şaibesiz çok dürüst bir aileyi temsil ediyor. Hassasiyeti ise çok doğal. Bir yönetim kurulu üyesinin haberi olmadan, bu ıslak imzayı kim hangi cesaretle yaptırıyor ve kişiden habersiz yaptırılan bu olay bir suç teşkil etmiyor mu?
Ülkemizde bir imzanın darağacına götürdüğü hep söylenir ve örnek gösterilir.
Şimdi bu ıslak imza sahibinin haberi olmadan nerelerde kullanıldı?
Neden habersiz böyle yasa dışı bir uygulamaya ihtiyaç duyuldu ve bunun altından her şey çıkabilir.
İddialara göre, Işık Duru konuyu hemen yargıya taşımış, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Bundan sonrası yargının işi.
Ancak bu olay karşısında Kemal Boynukalın başkanlığındaki yönetim kurulu ne gibi bir yaptırımda bulundu veya bulunmadı ise neden göz yumuyor. Islak imzayı yaptırma cesaretini kim neden veya birilerinden aldığı talimat ile yaptırdı. Yoksa kafasına göre mi takıldı.
Savcılığa taşınan bu suç duyurusu hakkında OSB’nin yönetimi bir açıklama yaparsa, kafalardaki sorularda cevabını bulur diye düşünüyorum.