OSB'de doğalgaz krizi!

TAKİP ET

Isınma için fabrikasına doğalgaz getirmek isteyenlerden yüksek rakamlar talep ediliyor.

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde doğalgaz krizi yaşanıyor. İddialara göre, fabrikasına ısınma için doğalgaz getirmek isteyen firmalardan, OSB yönetiminin dolar bazında metrekare üzerinden yüksek paralar talep ettiği ve bazı fabrikaların ise yüksek rakamlara itiraz ederek, bu parayı ödemek istemediği öğrenildi.
Gazetemize ulaşan bilgilere göre, Karaman Organize Sanayi bölgesinde iştigal eden fabrika sahipleri ısınma için tercihlerini doğalgazdan yana kullanmak istediler ve fabrikaları için bu taleplerini OSB yönetimine ilettiler. 
Bu taleplerini değerlendiren Karaman Organize Sanayi Bölgesi yönetimi metrekare üzerinden belirlediği fiyatı, fabrika sahiplerinin ödemesi halinde bu hizmetten yararlanılabileceğini duyurdu.

DOGALGAZ İÇİN FABRİKA 400-500 BİN ÖDEMEK ZORUNDA
Konu ile ilgili görüşlerini beyan eden fabrika sahipleri, böyle bir uygulamanın hiçbir mantığının bulunmadığını, ısınmak için doğalgaz almak isteyen bir fabrikanın yaklaşık 400 bin ila 500 bin lira arasında yönetime ödeme yapmak zorunda olduğunu, doğalgaz için hizmet bedeli ödemenin hiçbir mantığının bulunmadığını söylediler.
Fabrika sahipleri, Organize sanayi bölge yönetimine aidat başta olmak üzere çöp, su gibi birçok kalemde ödeme yaptıklarını ve bunlarında küçümsenmeyecek şekilde bir rakam olduğunu belirtirken, bazı fabrika sahiplerinin doğalgaz için OSB yönetimi tarafından istenen paralara itiraz ettikleri öğrenildi.

OSB YÖNETİMİ HİZMET İÇİN VAR
Doğalgaz için metrekare üzerinden dolar bazında ücret talep edilen fabrika sahipleri OSB yönetiminin Organize sanayi bölgesine hizmet için var olduğunu, o makamın organize sanayi bölgesinde işlerin kolaylaştırması, güzellikler katması için seçildiklerini söylerken, OSB’nin asfaltlanmasının olumlu bir hizmet olduğunu sözlerine eklediler.

BOYNUKALIN: “MODER KALKINMA HAMLESİ İLE ÜLKEYE ÖNEK OLACAĞIZ”
Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın göreve geldikleri 3.yılsonunda yaptığı açıklamada, her daim kucaklayıcı bir anlayış içinde olduklarını belirterek şu görüşlere yer vermişti:
"Karaman modern kalkınma hamlesi ile ülkesine örnek olacaktır. Bugün gelinen süreçte 3. yılını geride bırakan Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, çok sayıda faaliyet ve hizmeti buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. 2019 ve 2020 yılları Haziran aylarında yaptığımız kongrelerimizin ardından bizler yine Karaman sanayimize yakışır bir organize sanayi bölgesi için çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Sanayiciler olarak bizler hiç kuşku yok ki ortak aklı benimsiyor ve ilimizin nice fırsatları yakalayacağını umut ediyoruz. Bir şehrin olmazsa olmazlarından olan sanayi bölgeleri şehrin ekonomik kalkınma düzeyine doğrudan katkı sunarken, her bir sanayicimiz ve çalışanlarımız pandemi sürecinden bu yana üretimden hiçbir an taviz vermeden çalışmalarını takdire şayan bir şekilde yürütmektedir. Her bir sanayicimizin sorunlarına çözüm bulmak bizlerin görevidir. Elimizden geldiğince imkan ve olanaklarımız ölçüsünde Karaman OSB Sanayi Bölgemizin kalkınması, büyümesi ve arzu edilen seviyelere yükselmesinde her birimizin emeği kaçınılmazdır. Göreve geldiğimizden bu yana başta OSB’mizin alt yapı çalışmaları başta olmak üzere, ulaşım, yol, çevre ve peyzaj düzenlemeleri, teknik ve fizibilite çalışmalarının yanında şehrimizle bir bütün olan sosyal faaliyetlerimizde de bulunarak çalışmalarımıza özenle gayret gösterdik.  Sanayicilerimize kolaylık sağlayacak her türlü imkan ve olanakla birlikte hizmetlerden faydalanabileceği çalışmalarımızı aralıksız devam ettirdik. Ayrıca, pandemi süreci ile birlikte daha önem arz eden hijyen ve sağlık koşullarında elimizden gelen çalışmaları hassasiyetle gözeterek tüm sanayi olarak tedbirlerimizi aldık. Karaman Organize Sanayi Bölgemizin yakın tarihe kadar bir hayali olan arıtma tesisi projesinde mesafe kaydederek çalışmalarına başladık. Karaman OSB Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalarımız, Belediye mantığında yol, yapım, çevre düzeni, ve bunun yanında spor amaçlı çeşitli kompleks tesislerimizin kazandırılmasına da birlikte şahit olduk.
Şehrimizin ve sanayimizin önemli projelerini desteklediğimiz gibi önemli ve devasal projelerin çalışmalarını da hassasiyetle takip ediyoruz. 
Ve önceki yılda beyan ettiğimiz gibi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, içme suyu hatları, elektrik alt yapı çalışmaları, güzergahlarda aydınlatma çalışmaları ve telekomünikasyon alt yapı çalışmalarının tamamlandığı gibi bu çalışmalarımızı daha artırdık. Güvenlik noktalarını oluşturarak OSB Müdürlüğümüzün mobese sistemlerini de hizmetle buluşturduk.
Çalışmalarda bilindiği üzere genişleme sahamızda da sıcak asfalt hizmeti sunarak OSB Bölgemizin nice yıllar kullanabileceği modern yollara kavuşmasını sağladık.
Yeşil OSB projesi kapsamında mevsimine uygun çalışmalarımıza ara vermeyerek hep birlikte ağaçlandırma seferberliğine katkılar sağladık.
Tüm bu yapılan hizmetlerimizde bizlere destek veren tüm kurum, kuruluş ve sanayicilerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum.
Hep söylüyoruz, sürdürülebilir kalkınma modelini esas alan toplumların başarılı olması kaçınılmazdır.
Bu anlamda, bu güzel memleketimiz Karamanımızın hak ettiği yerlere gelmesi ve sağlıklı büyümesi adına her birimiz çalışmalarını gayretle sürdürmektedir. 
Üreten ve ülke ekonomisine örnek olan Karaman Sanayisi, sanayicilerimiz ve tüm çalışanları ile birlik, beraberlik ve dayanışma örneğini her daim göstermiştir. Bizler de her zaman kucaklayıcı olmayı sürdüreceğiz.
Üretimden ihracata kadar, biz sanayicilerin yaşayabileceği olası sorunlara karşı da hükümet yetkilileri başta olmak üzere tüm talep ve çözüm önerilerini de kuşkusuz sürekli takip etmekteyiz. Üretimle beraber, çaba ve azmi eksik etmeyen sanayicilerimizin problemlerine kulak vermek ve çözüm noktasına odaklanmak gayretlerimizden bir diğer çalışmalarımız olmuştur.  
Yine bu yıl pandemi salgınında öncelikle tüm sağlık çalışanlarımıza moral ve motivasyon katmaya yönelik sanayicilerimizin gösterdiği ikramcı tavırlar bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. 
Eğitimde öğrencilerimize tablet desteğinde bulunulmuş ve bu konuda da emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
İnanıyoruz; yakın gelecekte Karaman Organize Sanayi Bölgemiz, marka değerine kavuşmuş modern ve daha kalkınmış yapısı ile ülkesine örnek olacaktır. Çünkü Karamanlı sanayicilerimiz tüm imkan ve olanakların en iyisine layıktır.
Yine Karaman olarak daha da büyüme arzumuzla birlikte, istihdam modelimiz, üretim gücümüz, ihracat pazarımız ve bu doğrultuda Karamanımıza yansıyacak iyimser veriler, şehrimizin kalkınmasında hepimizin ortak paydası olacaktır.
Marka değerlerimizle birlikte dünya pazarında hak ettiğimiz yeri alabilmek hepimizin bir anlamda ortak hedeflendirenden biridir. 
İnşallah hep birlikte daha da güçlü sanayimizle, çalışanlarımızla ve şehrimizle bir bütün halinde sağlık ve müreffeh içinde gelecek nesillere örnek bir Karaman ve ülke bırakabilmenin de duası ve gayreti içinde olacağız.
Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla elimizden gelen çaba ve gayreti gösterdiğimizi belirterek, tüm sanayicilerimize sağlık başta olmak üzere huzur ve mutluluk içerisinde hayırlı ve bol kazançlar diliyorum."