'Onlara var da bize yok mu?'

TAKİP ET

İl Genel Meclisinde 'Kâzımkarabekir ve Ayrancı'ya neden yardım edilmiyor' önergesi oy çokluğu ile reddedildi.

Karaman İl Genel Meclisi Üyeleri ilginç bir karara imza attı ve üç il genel meclis üyesinin önergesi ile hangi belediyelere ne kadar yardım yapıldığı ve belediyelerden ne kadar yardım alındığı ayrıca Kazımkarabekir ve Ayrancı belediyelerine neden yardım edilmediği sorusu önerge verilerek soruldu.
Yardım edilmediği için söz konusu olan Kâzımkarabekir’inde aralarında bulunduğu il genel meclis üyelerinin ret oyları ile bilgilerin İl Özel İdaresinden temin edilmesi kararı çıktı.
Karaman İl Genel meclisinin 05/11/2021 tarihinde 7. dönem 10. toplantı ve 49. birleşimi ilginç bir olaya imza attı.
İl Genel meclisinin o toplantısının divan başkanlığına Adem Gök, Veli Ülküsever ve Hasan Sarı tarafından verilen yazı önergesinde 2021 yılında protokolle hangi belediyelere ne kadar asfalt çalışması yapıldığı ve belediyelerden ne kadar yardım alındığı, Kazımkarabekir ile Ayrancı belediyelerine neden yardım edilmediği bilgisinin verilmesi talep edildi.
Yapılan görüşmelerde önergede talep edilen bilgilerin İl Özel idaresinden temini edilmesi amacıyla önerge ret edildi.
Adem Gök, Veli Ülküsever, Hasan Sarı, Abdullah Toker, Hakkı Karaduman, Mustafa Atabay ve Mustafa Yangöz’ün oylarına karşı; Başkan  Eyyüp Çayır, Adem Kapar, Sadi Uyar, Mustafa Bozdağ, Mehmet Ali Okudan, Abdülkadir Ateş, Durmuş Demirci, Durmuş Kılbasanlı, Ahmet Böyük ve Hasan Hüseyin Koç’un oyları ile ret kararı verildi.
Kararı ilginç kılan ise önergede söz konusu olan Kazımkarabekir’i  il genel meclisinde temsil eden Kazımkarabekir’in Ak Partili üyeleri Durmuş Demirci ile Durmuş Kılbasanlı önergenin ret edilmesi konusunda oy kullanmaları oldu.