Okuma projesi final yaptı

TAKİP ET

Kâzımkarabekir Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçe genelinde bütün okullarda uygulanan "Paşa Torunları 70 Dakika Okuyor" projesi kapsamında ilçe genelinde mayıs ayında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. Sene başında uygulanmaya başlayan proje eğitim öğretim yılının sona ermesi ile final yaptı. 2023-2024 yılında da devam etmesi öngörülüyor. 

Öğrencilere kitap okuma sevgisi kazandırmak, akademik başarılarına katkı sağlamak ve aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla başlatılan projede ilçedeki bütün okullarda her gün 40 dakika okulda, 30 dakika ailecek evlerinde olmak üzere öğrencilerin 70 dakika kitap okuması hedeflenmektedir. 
Projede öğrencileri motive etmek amacıyla, kurulan komisyonlar marifetiyle okul türlerinde en fazla kitap okuyan öğrenciler aylık olarak ödüllendirilmektedir.
Bu kapsamda mayıs ayında en çok kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ödüllerini aldılar. 
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit "mutlu ve başarılı öğrenciler hedefimize yönelik çalışmalardan biri olan “Paşa Torunları 70 Dakika Okuyor” projesinde nisan ayında en çok kitap okuyan öğrencilerimize ödüllerini veriyoruz. 
Şunu ifade etmek isterim ki ilçemizdeki bütün öğrencilerimiz bu belgeyi almaya hak kazanmıştır. Proje başladığı günden bu güne gerek okullarımızda gerekse evlerimizde kitap okuma heyecanını görüyor, mutlu oluyoruz.
Yürüttüğümüz bütün projelerde öğrencilerimize üzerlerinde isimlerine özel bilgilendirmelerin olduğu kitap hediye ediyoruz. Öğrencilerimiz geçtiğimiz günlerde kitap fuarında on binlerce kitapla buluşmalarını sağladık, yazarlar ile sohbet ettiler. Kitabı seven, kendisine yoldaş eden öğrenciler olmalarını hedefliyoruz. 
Her çalışmada katkılarıyla bizleri mutlu eden öğretmenlerimiz bu çalışmada da en büyük desteğimiz her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Evlerde ise ailelerimiz çocuklarıyla birlikte akşamlarını kitap okuyarak geçiriyor. Sağladıkları bu destek için de anne babalara da teşekkür ediyorum.
Çalışma kapsamında her ay en çok kitap okuyan öğrencileri yıl boyunca ödüllendirdik. Projenin 2023-2024 yılında da devam etmesini öngörüyoruz." dedi.