Okuldaki Çiftlik Projesi Karaman'da meyvelerini veriyor…

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı'nca yürütülmekte olan, "Okuldaki Çiftlik Projesi' kapsamında TOKİ Ortaokulu bahçesine meyveli ve meyvesiz fidanlar dikildi, ağaçlara da kuş evleri yerleştirildi

Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan “Okuldaki Çiftlik Projesi” Karaman’da hayata geçti. Proje kapsamında Karaman’da proje okulu olarak belirlenen TOKİ Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan toprak alanda meyveli ve meyvesiz fidan dikimi yapıldı.
Proje ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalar, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusu geliştirmeleri ve harekete geçmeleri hedefleniyor.
Okulun bahçesinde kurulacak ısıtmalı sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklar üretim süreçlerine dahil edilecek. Bu projeyle; öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için konu uzmanı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından ders verilecek. Okullarda kurulacak tarım kulüplerinde öğrencilerin saksılarda tohum ekerek fide yetiştirmeleri sağlanacak, tohumdaki sırrı keşfetmelerine destek olunacak. Okul bahçesinde; çocukların domates, biber, patlıcan, havuç ve çilek gibi bitkilerin yetiştirilme aşamalarını seralarda uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacak. Böylece erken dönemden başlayarak geleceğin teminatı çocukların; zihinsel, fiziksel ve duyusal pek çok beceriyi bir arada edinebilecekleri doğal eğitim ortamında büyümelerine katkı sağlanacak.