Oğuz: "Öğretmenler Bu Ülkenin Baş Tacıdır"

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hüseyin Oğuz, öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da değil, her gün baş tacı olduklarını söyledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiye Başkanı Oğuz, Öğretmenler Günü, 24 Kasım 1928 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliğini kabul ettiği günden beri öğretmenlerimiz için özel bir anlam taşıyan günlerden biridir diyerek:
“ Milletlerin kaderini belirleyen en büyük güç öğretmenlerimizdir.
Binlerce yıllık insanlık tarihinde toplumun öğreten rolünü üstlenmiş kişiler, dünden bugüne, bugünden yarına eğitim kültürünü ortaya koyan, yaşatan, geliştiren öğretmenler olmuştur.
Ancak öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değer, her geçen yıl bir önceki yılı aratmaktadır. Unutulmamalıdır ki öğretmenler, sadece 24 Kasım'da değil yılın her günü baş tacı edilmeyi hak etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ve öğretmenlere verdiği önemle “Başöğretmen” unvanını tercih etmesi, yeni neslin kimlerin eseri olacağına duyduğu güveni göstermesi bakımından çok önemlidir. Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenleri ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, eğitim çalışanlarının ve emekli olmuş öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Tüm eğitim camiasına sağlık ve mutluluklar diliyorum.”