Oğuz:Cumhuriyetin Değerlerine Yürekten Bağlıyız"

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hüseyin OğuzCumhuriyetin 98. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, Türk Basını'nın, Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı olarak görev yaptığını söyledi.

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temellerinin atıldığına dikkat çeken KMGC Başkanı Oğuz,ülkemizin, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından düşman işgalinden kurtarılarak, Türk ulusu için yeni bir dönemin başlatıldığına dikkat çekti.
Basının, demokrasi bilincinin gelişmesinde büyük önem taşıdığını ve bu bilincin Cumhuriyet değerleri içinde filizlenebileceğini bildiren Hüseyin Oğuz,:
“Bizler,, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere cumhuriyetin tüm kazanımlarının yılmaz savunucusu olarak görev yapmaktadır. Amacımız, demokrasiden ve özgürlüklerden taviz verilmeden her gün daha iyiye ulaşmaktır. Bize bu önemli mirası bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, meslektaşlarımın ve Türk ulusunun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”