Muammer Baran Kimdir?

TAKİP ET

Karaman’da bir parka ismi verilmiş ve park içerisine anıt olarak heykeli yapılmıştır. 1926 yılında Mansurdede Mahallesi’nde Lel Hamamı yanındaki evlerinde doğmuş. Babası Hasan Efendi dayhana ve ağdacılıkla uğraşırmış.
Annesi Fadim hanımdır. İlkokul ve Ortaokulu Karaman’da, Liseyi Konya’da okumuş.İki ablasından biri evlenerek Ereğli’ye gitmiş. Diğer ablası ise emekli öğretmen Mukaddes Güzelant’tır. Abisi Karaman Belediyesi eski başkanlarından İbrahim Baran’dır.
Muammer Baran amcamız, yedek subay olarak askerlik yaptığı sırada kuleden paraşütle atlama eğitimi sırasında paraşütü geç açılmış, işte ne olduysa bu arada olmuş, psikolojik hastalığının başlangıcına sebep olmuştur.
Evlenmiş, fakat çok geçmeden eşinden ayrılmıştır. Bu evlilikten Hasan isimli bir oğlu olmuştur. Muammer Baran rengârenk giyinirdi.
Disiplinliydi. Felsefi tartışmalarda bulunur, söyleşilerinde ilginç fikirler ortaya koyar, kimsenin aklına gelmeyen kıvılcımlar saçardı. Karaman halkı, onbaşı (Veli Çavuş) ve bölükbaşının Millet Partisi’nin odacısı Mustafa amcanın cenaze törenlerinde gösterdiği vefayı Muammer Baran’a da göstermiştir.
vefat ettiği andan itibaren vefat haberi bir anda kulaktan kulağa yayılmış. Günlük telefon görüşmelerinde konu olmuştur. 30 Nisan 2004 Cuma günü işini gücünü bırakan binlerce Karamanlı cenazesine katılmıştır.
29 Nisan 2004 Perşembe günü vefat etmiştir.

Haber Merkezi