Millet İttifakında ortak aday mı?

TAKİP ET

Erkene alınmaz ise, 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için geri sayım sürerken, son viraja girildi ve seçim senaryoları üretilmeye başladı. Siyasi kulislere düşen son haberlere göre, Millet İttifakını oluşturan 6 partinin 41 ilde ortak adaylar ile sandığa gideceği iddia edildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan 6’lı masayı oluşturan partilerin, küçük iller başta olmak üzere toplamda 41 ilde seçimlere ortak adaylar ile gireceği gündeme geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başta parlamenter sistemine geri dönüş hazırlıklarının yanı sıra, seçim strateji üzerinde çeşitli formülleri masaya yatırıldığı belirtildi. 6’lı masayı oluşturan partilerin genel başkanlarının masasında küçük iller başta olmak üzere toplamda 41 ilde ortak adaylarla seçime gidilmesi görüşünün kabul gördüğü gelen haberler arasında yer alıyor.
Ortak adayla seçime girilecek iller arasında Karaman’ında bulunduğu sızan bilgiler arasında yer alırken, 3 aday adayından oluşacak listenin nasıl olacağı merak konusu oldu. Bu arada ortak aday formülünün hayata geçirilmesi halinde Karaman’da liste başının sürpriz bir isim olacağı ve konu ile ilgili bir görüşmenin gerçekleştirildiği, teklif götürüldüğü de sızan haberler arasında yer aldı.