MHP'den 'Savaş' kararı

TAKİP ET

22 ilde Cumhur İttifakı kendi adaylarıyla giriyor ve MHP mevcut Başkanlar ile devam etme kararı aldı

Cumhur İttifakının oluşturan Ak Parti ile MHP arasındaki görüşmeler dikkatle izlenirken, Karaman’da ittifak olup olmayacağı merak konusu olmuştu.30 büyükşehrin 28’inde Ak Parti adayının Manisa ve Mersin’de ise MHP adayının destekleneceği kesinleşti.51 ilin 22’sinde Ak Parti ve MHP ayrı ayrı kendi adaylarıyla, kalan 29 il merkezinde ise iş birliği yapılmasının kararlaştırıldığı açıklandı. Karaman ise 22 ilin arasında olacağı ve burada Ak Parti ve MHP’nin kendi adaylarıyla sandığı gitme kararı alındı.
MHP’DE SAVAŞ KALAYCI KARARI
Ak Parti ve MHP arasındaki görüşmeler sonunda, büyükşehirlerde ittifak kararı çıkarken, 22 ilde her iki partide kendi adaylarıyla seçime girecek.
22 il arasında Karaman’ın da ismi bulunurken, MHP’nin Karaman’da kimi aday göstereceği merak konusu olmuştu.
Siyasi kulislere sızan bilgilere göre, MHP bu 22 ilde ellerinde bulundurduğu belediyeler için, mevcut belediye başkanları aday yaparak, seçime girecekleri kesinleşti.
Bu karara göre, Milliyetçi Hareket Partisinin Karaman Belediye Başkan adayı mevcut belediye başkanı Savaş Kalaycı olacak.
MEVCUT BELEDİYELERİ YİNE KAZANACAĞIZ
MHP Genel Merkezi, Cumhur İttifakı  ile yapılan görüşmeler sonunda 30 büyükşehir için ittifak kararına göre , MHP’ye verilen Mersin ve Manisa’da belediyeyi kazanmak için tüm çalışmaların yapılacağı ve bunun yanı sıra  MHP’de bulunan belediyeleri mutlaka ama mutlaka yeniden MHP’ye kazandırılacağı ve bunun için de geçen seçimi kazanan ve  halk memnuniyeti olan başta Karaman olmak üzere  MHP’de olan belediyelerde mevcut başkanlarla yola devam edilme kararını Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin oluru ile hayata geçirileceği öğrenildi.
MHP Parti yönetimi , seçimlerde akıllı hareket etmek durumunda olduklarını ve belediyeyi kazanan başkanların başarılı bir dönem geçirdiği ve sorunlar yaşanmadığı için görevlerine devam ettiği, sıkıntılı belediyelerde Genel Başkan Bahçeli’nin tasarrufu ile partiden uzaklaştırılma kararının uygulandığını ve  süresini dolduran MHP’li belediye başkanlarına hiç birisinde böyle bir sorunun olmadığı dikkate çekilerek, MHP’nin aday değişimi yaparak macera  peşinde koşma gibi bir arayış içinde olmasının da söz konusu olmadığı açıkça beyan edildi.
MHP’nin bu hafta içerisinde Karaman Belediye Başkanlığı için Savaş Kalaycı, Ayrancı Belediye Başkanlığı için Yüksel Büyükkarcı, Kazımkarabekir Belediye Başkanlığı için Recep Boyacıoğlu 
Ve Güneyyurt için ise Ahmet Arı’yı açıklaması bekleniyor.