Lütfi Elvan'ın İstifası Yalan!

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etmiş ve yerine Nureddin Nebati getirilmişti. Troller boş durmuyor ve şimdi de Lütfi Elvan'ın AK Parti'den de istifa edeceği iddia edilmesinin koskoca bir yalandan başka bir şey olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını isteyen Lütfi Elvan’ın bu talebi  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirerek, yerine Nurettin Nebati getirilip, bakanlıkda görev devir teslim töreni yapılmıştı.
LÜTFİ ELVAN AK PARTİ'DEN  AYRILMIYOR
Troller boş durmadı ve hemen harekete geçti. Son olarak ortaya atılan iddia kulisleri  koca bir yalan olarak düştü.  Yalan üzerine kurulan   iddiaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'ın AK Parti'den de istifa edeceği ve yeni kurulan partilerden birine katılacağı ortaya atıldı.Hiç bir somut dayanağı olmayan bu iddianın masa başında yapılan çirkin bir yalandan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.
Siyasete atıldıktan sonra çizgisinden hiç sapma yapmayan ve Ak Parti Genel Başkanı,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olan, zik-zak yapmayan, Erdoğan tarafından çok kritik zamanlarda önemli görevlere getirilen Lütfi Elvan’a yapılan bu yalan haberler tabi ki ilk değil.Ahmet Davutoğlu’nun parti kurmasının ardından yine bu yalan haberlerin mimarları Lütfi Elvan’ın, Ak Parti’den ayrılarak Davutoğlu’nun partisine katılacağını iddia etmiş ve geçen bu kadar süreç içerisinde bunun gerçekle yakından uzaktan ilgisinin olmadığı ortaya çıkmıştı.
LÜTFİ ELVAN GÖREVİ NUREDDİN NEBATİ'YE TESLİM ETTİ
Devir teslim töreninde açıklama yapan Eski Hazine Ve Maliye Bakanı Elvan, döneminde yaptıklarını anlatarak, "Sayın Bakanım, çok değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. 10 Kasım 2020'de göreve başladım. Başlar başlamaz önemli adımlar attık. Bunu yaparken toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde olduk. Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi, gelirlerimizi baştan aşağı gözden geçirdik. Kalıcı gelirlerimizi artırıcı pek çok önlem aldık. Yıl boyunca COVİD destekleri hariç mali disiplinden vazgeçmedik." açıklamasında bulundu.
“CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI İLETİYORUM”
Açıklamalarına devam eden Elvan, ekonomik reform programında çok sayıda tedbiri hayata geçirdiklerini belirterek, "Yüzde 2'nin altında bütçe açığını öngörüyoruz. Faiz hariç bütçe fazlası vereceğiz. Borçlanma açısından da başarılı yıl geçirdik. Hazine kasamızı tarihi yüksek seviyede güçlü bir nakit rezerviyle teslim ediyoruz. Büyüme performansımıza rağmen cari dengede önemli adımlar attık. Bu yıl yüksek büyümeye rağmen milli gelirin yüzde 1'i civarında cari açıkla kapatacağız. Altın ithalatını azaltıcı önlemler aldık. Tedbirler aldık. Cari açığın azaltılmasında gördük. Ekonomi reform programında çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Sermaye piyasalarına yönelik adımlar attık. İstihdam 2020'nin ikinci yarısından itibaren arttı. OECD ülkeleri arasında salgına rağmen telafi edebilen ülkeler arasında yer aldı. ifadelerini kullandı.
"TEK BİR KURUŞU İSRAF ETMEDİK"
Tek bir kuruşun israf edilmediğini de sözlerine ekleyen Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:
"Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ekip ruhundan vazgeçmedik. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Kamu maliyesi tarafında Sayın Bakanımıza güçlü kamu maliyesi bırakıyorum. Tek bir kuruşu israf etmedik. Bana güvenip bu makamı verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı iletmek istiyorum. Bugüne kadar tüm konulara teknik yaklaşmaya özen gösterdik. Benimle çalışan tüm arkadaşlarımıza, genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza, ana direk konumundaki uzmanlarımıza özveri titizlik ve enerjileri için teşekkür etmek istiyorum. Gece gündüz demediler, sürekli çalıştılar. Makamlar gelip geçici önemli olan devletin devamlılığıdır."