Lisanslı Depoda sona gelindi

TAKİP ET

Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş'nin inşaatında sona gelindi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, “Karaman Ticaret Borsası tarafından yapımı devam eden Karaman Ticaret Borsası Tarım ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamada; 1984 yılında kurulan Karaman Ticaret Borsası’nın tarihindeki en büyük yatırımı olan Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş’nin inşaatında sona geldik.
Ülkemiz ve İlimiz tarımına hizmet vermek amacıyla büyük bir özveri ile çağın yeniliklerini takip ederek her zaman daha ileri gitmeyi hedeflemekteyiz. Sektörde çığır açan, Karaman Ticaret Borsası olarak kurumumuzun da büyük önem verdiği lisanslı depoculuk, üreticimizin üretmiş oldukları ürünleri modern ve sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesini sağlayan bir sistemdir. Yapımında son aşamaya geldiğimiz Karaman Lisanslı Depoculuk A.Ş inşaatımızda toplam lisanslı depo kapasitemiz 40.000 ton olacaktır.
Buda depolama ve pazarlama sorununun ortadan kalkacağı anlamına gelmektedir. Başkan Ekrem Çavaş konuşmasında, Lisanslı depoculuk sisteminde, Üreticilerin bin bir zahmetle üretmiş oldukları ürünlerini hasat döneminde hızlı bir şekilde teslim edebileceklerini, vergi muafiyet avantajlarından faydalanacaklarını, lisanslı depolara teslim ettikleri ürünlerine ait ELÜS’leri istedikleri zaman çok sayıda alıcının bulunduğunu, Ticaret Borsalarında pazarlayarak daha yüksek kazanç elde edebileceklerini ayrıca bankalardan düşük faizli kredi kullanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti. 
Aynı zamanda Lisanslı depoculuk sistemi ile üreticilerimizin ürünlerini kalitesinde ve miktarında herhangi bir eksilme olmadan, sağlıklı ortamlarda güvenle depolayabileceklerini söyledi.
Karaman Ticaret Borsası olarak Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) platformunun hem acentesi hem de Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş’nin kurucusu olmanın gururunu yaşamaktayız.
2022 yılı hasat sezonunda Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk AŞ’yi, modern ve kaliteli depolama sistemimiz ile siz değerli üreticilerimizin hizmetine sunacağız.
2022 yılının çiftçilerimize ve milletimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.