Kurban ibadetinin kesim süreci anlatıldı

TAKİP ET

Karaman İl Müftülüğü ile TDV Karaman Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın konuşmacı olarak katıldı.
Başkanlık Müftüsü Akın, kurban ibadetinin Müslümanlar için önemine vurgu yaparak Kurban’ın yakınlaşmak demek olduğunu ve Müslümanları yakınlaştırmaya vesile olduğunu ifade etti. Peygamberimize soyu kesik demişlerdi, onun soyu devam etti fakat bu iftirayı atanların nesillerinin devam etmediğini söyleyen Akın Kurban ibadetinin kulluk bilinci ile yerine getirilmesi gereken bir ibadet olduğuna, peygamberimizin önemli bir sünneti olduğuna dikkat çekti.
Kurban ibadetinin kesim sürecini detaylı bir şekilde anlatan Akın, ibadet ve emanet bilinci ile hareket edilerek görevin hassasiyetle yerine getirildiğini söyledi. Bu yıl ağırlıklı olarak kurbanların deprem bölgesinde kesileceğini ifade etti. 
Konuşmasını Peygamberimizin bir duası ile bitirdi: “Allah’ın adıyla çıkıyorum, Allah’a güveniyorum. Allah’ım sapmaktan, saptırılmaktan, kaymaktan kaydırılmaktan, haksızlık yapmaktan, haksızlığa uğramaktan, câhilce davranmaktan ve câhillerin davranışlarına muhatap olmaktan sana sığınırım.” (Ebû Dâvûd, Edeb 103)
Toplantıya İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve din görevlileri katıldı.