KTSO ve Borsa'da Seçim Zamanı!

TAKİP ET

Karaman Ticaret Borsası 15 Ekim'de, KTSO ise 2 Ekim'de sandık başına gidiyor.

Karaman’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Ticaret ve Sanayi Odası ile Karaman Ticaret Borsasında seçim için geri sayım başladı. KTSO 2 Ekim Pazar günü, Ticaret Borsası ise 15 Ekim cumartesi günü yeni yönetimlerini belirlemek için sandık başına gidiyor.
KTSO’DA SEÇİM HAFTA SONU
Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında seçimler 2 Ekim Pazar günü İstiklal ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek. Yaklaşık olarak 3 bin 783 üyenin oy kullanacağı Karaman ve Ticaret Sanayi odası başkanlığı için mevcut başkan Mustafa Gökhan Alkan dışında şu ana kadar talip olan çıkmadı. Gökhan Alkan’ın bir dönem daha başkanlığı devam ettirmek istediği ve bu yönde çalışma yaptığı öğrenildi.
Koltuğu geçen dönem Mustafa Toktay’dan devir alan Mustafa Gökhan Alkan, belki de odanın en rahat seçimine girecek ve rakipsiz, tek aday olarak görevini sürdürecek.
Geçmiş dönemlerde çok adaylı yapılan seçimlerdeki hareketlilik ortadan kalkarken, Pazar günü Alkan’ın güven tazeleyerek seçimden çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
BORSADA SEÇİM 15 EKİM’DE
Karaman Ticaret Borsasında ise seçimler 15 Ekim 2022 cumartesi günü Buğday pazarında bulunan Borsa binasında yapılacak. Oy kullanacak olanlar için Borsa’da 27 Eylül tarihinde askıya çıkartılan listeler 29 Eylül itibari ile askıdan indirildi ve kesinleşti.
Karaman Ticaret Borsasında da seçimler muhtemelen tek aday ile yapılacak. Başarısını onaylattıran ve Karaman borsa tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirerek, Lisanslı depo gibi büyük bir eseri Karaman’a kazandıran Ekrem Çavaş yeniden aday olurken, tıpkı KTSO’daki gibi Borsa’da da ikinci bir aday şu ana kadar çıkmadı.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile açılan dev eser Lisanslı deponun kurdele kesiminde Hisarcıklıoğlu, Borsa Başkanı Ekrem Çavaş’a övgüler yağdırmış, Çavaş’ın Karaman’ı Ankara’da en üst seviye başarı ile temsil etmesinden dolayı kutlamıştı.