Kraldan, Oğuz'a ziyaret!

TAKİP ET

Türk futbolu ve Karaman sporuna futbolcu olarak büyük katkı sağlayan, emek veren Kasım Kumuna, Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve TSYD İl temsilcisi Hüseyin Oğuz'u ziyaret etti.

Futbola Adana’da başlayan ve 1985-1989 yılları arasında Karamanspor ve Karaman Başakspor takımlarında forma giyen, Adana’da 3 defa gol krallığı yaşayan Kasım Kumuna, KMGC Başkanı Hüseyin Oğuz’u ziyaret etti. Karaman’da ticari alanda da hatırı sayılır bir isim olan Kasım Kumuna, Karaman FK’nın başarısı ile mutlu olduğunu söyleyerek:
“Karaman FK’yı  yakınen takip ediyorum ve başarıları ile mutlu oluyorum. Mehmet Ali Han hem Karaman futbolu için hem de Türk sporu için büyük bir kazanç. Yaptıklarını gururla takip ediyorum. Türk futbolu böyle anlayışlarla kalkınır. Karaman FK bu yıl şampiyon olacak, buna canı gönülden inanıyor ve Başarılar diliyorum.”
KARAMAN’IN PLAKASI KADAR GOL ATTI
O yıllarda Karaman henüz Konya’ya bağlı bir ilçeydi. Kasım Kumuna Karaman’a gitti ve Genel Müdür aynı zamanda Karamanspor’un başkanı İsmet Varol’un ve Yılmazbabaoğlu'nun sahibi olduğu Bifa fabrikasında iş ziyaretinde bulunmuştu. Yemek saati olunca iş yerinin yemekhanesine inildi. Karamansporlu futbolcularda aynı yemekhanede yemekteydiler. Karamanspor’un 5 futbolcusu da Kumuna’nın Karataşspor’dan takım arkadaşıydı. Arkadaşlarının ilgisiyle Genel Müdür- Başkan Hikmet Varol, Paksoy’un mümessili Kumuna’nın hala futbol oynadığını öğrendi. Varol’un teklifiyle Kasım Kumuna hatıra binaen 2 yıl Karamanspor 3.lig Takımı ve Amatör Takım’da sarı-kırmızı formayı giydi. Devamında da 2 yıl Karaman Başakspor’da futbol oynadı. Karaman’da 4 yıl içinde 70’e yakın gol kaydetti.