Konya ve Antalya'daki hastalara umut oldu

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi tarafından bağışlanan organları Konya Meram Tıp Fakültesi, Konya Numune Hastanesi ve Akdeniz Üniversindeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servise getirilen 28 yaşındaki Okan ESKİ, Subaraknoid hemoraji ve beyin ödemi sebebi ile yoğun bakıma alındı. Okan Eski isimli hasta, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti.
Ailesinin organ bağışına onay vermesi sonucunda Okan Eskinin karaciğeri ve böbreğinin biri Akdeniz üniversitesine ambulans helikopterle, böbreğinin diğeri ise Konya Meram Tıp Fakültesi, korneaları Konya Numune Hastanesine organ nakil ekibi tarafından götürüldü.
 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz ise yaptığı açıklamada 05.09.2022 saat 21.30da yoğun bakıma aldığımız hastamızın 08.09.2022 saat 19.40da tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmiştir. Hastamızın ailesiyle organ bağışı için görüşüldü ve organ nakli işlemleri başladı. 10.09.2022 saat 10.45de organ nakili gerçekleştirilmek üzere ameliyathaneye alındı ve saat 12.45de organ nakil işlemi bitti.  İnşallah karaciğeri, böbrekleri ve korneaları organ nakli bekleyen hastalara umut olacaktır. İl dışından gelen ekiplerle birlikte bu ameliyatı gerçekleştiren hastane doktorlarımıza, hemşirelerimize, tüm sağlıkçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, vefat eden kişiye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, umut olacak hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz. Dedi.