KMÜ'de "Fotokopi Sınav" Skandalı!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında akıllara durgunluk veren olaylar yaşandı.

27 Kasım Cumartesi günü birçok aday AÖF sınavları için ter döktü. Ancak KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan AÖF sınavında ter döken adaylar skandal olaylarla karşılaştı. Fakülte içerisinde yapılan sınavlara eksik ve yanlış teslim alınan kitapçıklar damga vurdu. Bina sorumlusu tarafından son anda fark edilen yanlış ve eksik kitapçıklar için KMÜ Rektörü Namık AK da sınavın yapılacağı fakülteye geldi. Rektör AK’ın bir süre fakültede kaldıktan sonra makam aracına binerek fakülteden ayrıldığı gözlemlendi. Bunun üzerine AÖF sınavı bir türlü başlamadı. Fakültede 2. Kat D-308 nolu salonunda aralarında bulunduğu birçok sınıfa kitapçık verilemedi. Adaylar duruma isyan ederken adayların dışarı çıkmasına asla izin verilmedi. 9:30’da başlaması gereken sınav 10:30’a kadar uzadı. Bir saat rötar yapan sınava fotokopi kitapçıklar gelince adaylar neye uğradığını şaşırdı. Sınava geç başlayan adaylar fotokopi kitapçıktan soruları okumakta güçlük çekti. Kitapçıkların KMÜ tarafından fotokopi yapılarak çoğaltıldığı öğrenildi. Skandalların patlak verdiği sınav diğer sınavlardan bir saat sonra güç bela bitirilebildi. 
Yaşanan bu skandal olayda kimin sorumluluğu olduğu merak konusu oldu. Sınava giren öğrenciler ise ilk defa böyle amatör bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. 
Ayhan Uysal