Kılbasan'da üreticiye destek

TAKİP ET

KOP ile mutlu buzağılar projesi kapsamında Kılbasan köyünde üreticiye buzağı kulübesi ve battaniyesi teslim töreni yapıldı.

Projesi, Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Finansmanı KOP İdaresi tarafından karşılanan "KOP İle Mutlu Buzağılar Projesi" kapsamında 200 adet buzağı kulübesi ve battaniyesi teslim töreni yapıldı.
Teslim Törenine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Akçeşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, DSİ 42. Bölge Şube Müdürü Halil İbrahim Özoğul, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar, STK Başkanları, Kılbasan Köyü Muhtarı Adalet Orhan, Şube Müdürleri, Kılbasan Kooperatifi ortakları ile üreticiler katıldı.
Törende Konuşma yapan Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Kılbasan Köyünde her geçen gün büyükbaş hayvan sayısının arttığını, gece eğitim çalışmalarında bu talep sonrası projenin yazılarak KOP idaresine sunulduğunu ve onaylandığını söyleyerek bu proje ile dağıtımı yapılan kulübeler sayesinde buzağıların enfeksiyonlardan korunmasının sağlanarak buzağı ölümlerini en aza indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Buzağı olmadan Ana olmaz Dana olmaz diyerek çalışmanın yapıldığı  ilimizde Taşkale Köyünde gölet açılışı, Demiryurt ve Göztepe köylerinde Biyogaz tesisi açılışlarının olduğunu söyleyen İl Müdürü Şahinbaş, "Çalışmalarımızda  bizi sonuna kadar destekleyen Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Karaman Valimiz Tuncay Akkoyun, Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser'e şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Buzağı Kulübeleri ve Buzağı Battaniyelerinin dağıtımı ile Teslim töreni sona erdi.