KESOB'u MHP Kazanacak!

TAKİP ET

KESOB seçimlerinde MHP İl Başkan Yardımcısı Pekoğlu ile MHP'li Bayram Uysal yarışıyor

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 10 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, Bakkallar. Bayiler ve Kantinciler Odası Başkanı Bayram uysal ile Berberle ve Kuaförler Oda başkanı Selahattin Pekoğlu yarışıyor. KESOB’un koltuğuna halen MHP il başkan yardımcısı olan Selahattin Pekoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren Bayram Uysal’ın birbirlerine rakip olmaları seçimleri ilginç bir boyuta taşırken, seçimin kazanan MHP olacağı kesinleşti.
120 DELEGE OY KULLANACAK
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik seçimlerinde toplamda 120 delege oy kullanacak. İlimizde faaliyet gösteren 16 odanın seçilmiş yönetimleri olan 112 delege ile ,Birliğinin doğal 8 delegesinin oyları yeni başkanı belirleyecek.
İlimizde faaliyet gösteren Bakkallar-Bayiler ve Kantinciler Odası, Tornacılar-Kaynakçılar-Tamirciler Odası, Elektronik-Elektrik ve Sıhhi Tesisatçılar Odası, Fırıncılar-Pastacılar ve Lokantacılar Odası, Kahveciler-Büfe ve Kafeteryacılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Manav ve Pazarcılar Odası, Marangozlar-Mobilyacılar Odası, Tuhafiye-Attariye-Züccaciye ve Hırdavatçılar Odası, Terziler Odası, Berberler-Kuaförler Odası, Ayrancı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ermenek Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sarıveliler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ermenek Şoförler odasının seçilmiş toplam 112 delegesi ile 8 doğal delege sandık başına gidecek.
PARTİLERDE HUMMALI ÇALIŞMA
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde aday olan Selahattin Pekoğlu, halen MHP il başkan yardımcısı, diğer aday Bayram Uysal ise MHP gönüllüsü olarak biliniyor. Buda gösteriyor ki; KESOB seçimlerinde iki MHP’li aday yarışacak ve sonuç da kazanan MHP olacak.
MHP teşkilatlarının tercihini halen faal olarak il başkanlık görevini yürüten Selahattin Pekoğlu’ndan yana olduğu ve çalışmaların bu yönde yürüdüğü sızan haberler arasında yer alırken,  ilçelerde ve özellikle Taşeli bölgesinde Ak Parti’nin, MHP teşkilatı ile aynı görüş doğrultusunda hareket ettiği ve bire bir çalışma yaptığı sızan haberler arasında yer alıyor. İl Başkanları, ilçe başkan ve yönetimleri, il genel meclis üyelerinin hummalı çalışmaları KESOB’un yeni  başkanını belirlemede , belirleyici olacağına kesin gözüyle bakılıyor.