Kâzımkarabekir'de muhteşem final

TAKİP ET

Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde uygulanmaya başlanılan "Kâzımkarabekir Ecdat Işığında Yürüyor" projesi Ocak ayı ecdat büyüğü olan Kazım Karabekir final programı icra edildi.

Ocak ayı boyunca ilçedeki bütün okullarda Kazım Karabekir ile ilgili programlar, panolar ve çalışmalar yapıldı. Final programı ise Kazımkarabekir Ortaokulu tarafından hazırlanarak sahnelendi. 
Düzenlenen programa Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İlçe Protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Kazım Karabekir ile ilgili sunumlar, şiirler, tiyatro ve koro dinletisi, Okul Müdürü Fethi Çağlar’ın konuşması ile devam etti.  
Programda Konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit " Kazımkarabekir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ecdadını tanıyan, onları rol model alan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız “Kazımkarabekir Ecdat Işığında Yürüyor” projemizin ocak ayı ecdat büyüğü olan Kazım Karabekir ile ilgili hazırlanan final programında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Proje kapsamında bu toprakların yetiştirdiği değerleri her ay farklı bir isimle evlatlarımıza aktarma gayretindeyiz. Ekim ayında Yunus Emre, Kasım Ayında Mustafa Kemal Atatürk, Aralık ayında Mevlana, Ocak ayında Kazım Karabekir okullarımızda işlendi. Çalışmalar yapıldı etkinlikler düzenlendi. Bugünkü final programında Kazım Karabekir’i bütün yönleriyle sizlere aktarmaya çalışacağız. 
Proje; Şubat ayında Piri Reis, Mart ayında İbn-i Sina, Nisan ayında Fatih Sultan Mehmet ve Mayıs ayında Karamanoğlu Mehmet Bey Türk büyüklerimizle ilgili çalışmalarla devam edecektir.
Sizlere ayrıca diğer çalışmalara ilişkin bilgi vermek, desteğinizi talep etmek istiyorum. İlçemizdeki eğitim camiasının üstün gayretiyle eğitim hayatı yarıda kalmış anne babaları tekrar eğitim hayatına dahil etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda dışardan okuyan anne baba sayısını üç katından fazla arttırdık. Ocak ayında yeni kayıt dönemi başladı. Eğitim hayatı yarıda kalmış vatandaşlarımızı kayıt olmaya davet ediyorum. Bizler size bilgi vermeye destek olmaya hazırız. Kayıt ücreti konusunda da destek oluruz, yeter ki sizler okuyun. Hedefimiz İlçemizde en alt mezuniyet seviyesini lise yapmaktır.
“Kışı öğrenerek geçirin” sloganıyla onlarca kurs planladık. Duyurularını yaptık. Bu kurslar hakkında bilgi vermek, ön kaydınızı yapmak, farklı kurs taleplerinizi almak için bütün okullarımıza, halk eğitimi merkezimizde ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzde arkadaşlarımız sizleri bekliyoruz. 
“Paşa torunları 70 dakika okuyor” projemizde evlatlarımız okulda 40 dakika evlerinde 30 dakika kitap okumalarını sağlamaya çalışıyoruz. Sizleri bu konuda internet, SMS, afiş, mektup gibi yollarla sürekli bilgilendirmeye çalışıyoruz. Lütfen sizlerde evlerinizde çocuklarınızla yarım saat kitap okuyun. Her ay en çok kitap okuyan ve en güzel yazı yazan öğrencileri ödüllendirmeye devam ediyoruz. 
“Misafirim öğretmenim” projesi kapsamında 19 haftadır sizlerle evlerinizde buluşuyoruz. Birlikte evlatlarımız için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kapılarınızı açtığınız ve güler yüzünüz için sizlere ve en önemlisi haftalardır gönüllü olarak çalışmaya destek olan okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize gönülden teşekkür etmek istiyorum. 
Sizinle paylaştığım bu konular veya farklı konularda sizlere destek olmaya hazırız. Kurumlarımızda sizleri bekliyoruz. 
Kazımkarabekir Ecdat Işığında Yürüyor projemizde bütün okullarımızda çalışmalar yürüten okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, bugünkü programı hazırlayan Kazımkarabekir Ortaokulu Müdürü Fethi Çağlar’a, Müdür Yardımcı Aydın Dev’e, koordinatör öğretmen Yunus Öztürk’e, okul öğretmenlerine ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. "dedi. 
İzleyiciler tarafından beğeni ile izlenilen program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.