Kazancı çiftçisi heyecanla 2023'ü bekliyor

TAKİP ET

Karaman'da bin 630 tarım arazisine 2023 yılında can suyu verilmesi hedefleniyor.

İnsan faktörünün olumsuz etkisiyle atmosferdeki karbondioksit arıtışı sonucunda oluşan sera etkisi Karaman’da da kendisini gösteriyor. Sera etkisi ile sıcaklık artışları ve düzensiz yağışların etkisi kaçınılmaz oluyor. Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve tarım sanayine bağlı olan Karaman’da bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak adına barajlar yapılıyor ve kapalı sulama sistemiyle ekim alanlarına su veriliyor. Ermenek ilçesi Kazancı beldesinde çiftçinin su problemine çare olması hedeflenen Kazancı Gölet’i Projesi Kapalı Sulama Sisteminin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 
Yetersiz ve zamansız yağış sebebiyle tohum çimlendirme, geliştirme ve büyütme aşamalarında sıkıntı yaşayan Kazancı çiftçisinin 4 gözle tamamlanmasını beklediği projede temelden yüksekliği 39 metre olan Gölet'in depolama hacmi 387 bin metreküp olması bekleniyor. 
DSİ 4’üncü Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Kazancı Gölet’inin gövde imalatları tamamlandı. Sulama imalatları ise devam ediyor. 
Tamamlandığında bin 630 tarım arazisi, modern kapalı borulu şebeke ile sulanması hedefleniyor. Projenin 2023 yılında tamamlanarak yine aynı yıl içinde hizmete açılması öngörülüyor.