Kararı Karaman verecek

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kalırken adaylar da seçim çalışmalarına hız kattı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıkladığı takvim işliyor. Takvime göre, 21 Mart'ta başlayan propaganda serbestliği, 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de, aynı tarihte başlayan seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.
Seçime sayılı günler kala adaylar da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Girilen son düzlükte projeler açıklanıyor, Karaman için hayaller sıralanıyor.
Valilikten alınan bilgiye göre Karaman nüfusuna kayıtlı il, ilçe ve beldelerde 189 bin 902 seçmenin bulunduğu seçimde toplam 714 sandık kurulacak. İl merkezinde ise 146 bin 889 seçmen kurulacak 511 sandıkta oy kullanacak.
Seçimde Karaman Merkez ilçe dahil 6 ilçe ve 5 belde olmak üzere 11 belediye başkanı ile 291 muhtar belirlenecek. İl, ilçe ve beldelerde; "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için sandığa gidilecek.
Karaman Belediye Başkanlığı için seçimlere 17 siyasi partinin adayı ve bir bağımsız aday katılacak. İşte o adaylar ve aday gösterildiği siyasi partiler:
AK Parti       Mevlüt Akgün        
CHP             Recep Sertçelik        
MHP            Savaş Kalaycı        
İYİ Parti       Nihal Tümene        
YRP              Durdu Elif Çeliktaş        
SAADET       Mehmet Karakaş        
DEVA           Müslüm Doğan        
HÜDAPAR    Yunus Yılmaz        
BTP             Abdurrahman Kaplan        
TKP             Mustafa Baş        
DSP             Sibel İmamoğlu        
MİLLET       Salih Mısral        
ZAFER         Metin İçel        
HKP            Ahmet Okur        
TKH            Kemal Gürbüz        
HAK-PAR     Hayrullah Kahraman    
DEM Parti    Zozan Efetürk        
BĞMSZ        Mahmut Yıldız