Karamanlı öğretmen ölümden döndü

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla geniş kitleye hitap eden Karamanlı Beden Eğitim Öğretmeni Ömer Aslan, geçtiğimiz kış ayında ölümden nasıl döndüğünü takipçilerine aktardı.

Karaman’daki öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmayla Türkiye gündemine gelen Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Aslan, geçtiğimiz yılın kış aylarında başına gelen bir olayı sosyal medya hesabında takipçilerine anlattı. Kovboy Öğretmen olarak akıllara kazınan Aslan, yaşadığı talihsiz anıyı şu sözlerle anktardı: “Geçen sene kışın, Bozkır yolundan Antalya’ya doğru bir film galası için yola çıktım. Şiddetli bir kar yağışı başladı. Akseki’yi geçerim diye düşünürken bir dağ yolunda arabam şarampole kaydı.  Uzun uğraş verdim fakat kara gömülen arabayı kaydığı yerden çıkaramadım.
Arabada klima yoktu ve elim ayağım da donma seviyesine gelmişti. Yanımda meyve suyu vardı. Enerjim tükenmek üzere olduğu için onu içmek istedim. Fakat meyve suyu donmuştu. Ben de donmak üzereyken bir ses duydum. Dışarıya baktığımda arabanın etrafını köpeklerin sarmış olduğunu gördüm. Elimde bir parça ekmek vardı. O ekmeği köpeklerle paylaştım. Sonra köpeklerden 5 -6 tanesini arabaya aldım. Arabanın içi köpeklerin ısısıyla ısınmaya başladı. 
DONMAKTAN KURTULDUM
Gece 12’den sabah 7’ye kadar kimseye ulaşamadım o köpekler sayesinde vücut ısımı korudum ve donmaktan kurtuldum. Çünkü parmaklarım uyumuştu. Ben bugün nefes alabiliyorsam, önce Allah’ın izniyle sonra da o köpeklerin sayesindedir. 
İÇİMİZDEKİ SEVGİYİ BÜYÜTMEYE DAVET ETTİ
Sokak hayvanlarına karşı yapılan zulümlerin arttığı günümüzde köpeklerin vücut ve nefes ısısıyla donmaktan kurtulan Öğretmen Aslan, “hayvan sevgisi” adına çağrı yaptı: “Hayvanlar Allah’ın dilsiz kullarıdır. Hayvanları sevelim ki içimizdeki sevgi büyüsün. Allah Hayvan sevgisiyle yetişen bir nesli hepimize nasip etsin.”
ÇOK YÖNLÜ ÖĞRETMEN TAKDİR TOPLUYOR
Hayvanlara karşı gösterdiği duyarlılığının yanı sıra yaptığı paylaşımlarla kişisel gelişim için örnekler sunuyor. Atasözlerinin ve deyimlerin doğuş kaynağını açıklayarak, Türk diline sahip çıkıyor. Spora verdiği önemle takipçilerini spora teşvik ediyor. Bilimin ışığında kültürün öncülüğünde ilerlemeyi kendine yol ediniyor, ahlak kurallarını da unutmuyor.