"KARAMAN'IN ORMANA İHTİYACI VAR "

TAKİP ET

Karaman Valisi Fahri Meral, Yeşildere TOKİ Afet Evleri mevkisinde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım 2019 tarihli genelgesiyle bugünün Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı. Tarım

Karaman Valisi Fahri Meral, Yeşildere TOKİ Afet Evleri mevkisinde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım 2019 tarihli genelgesiyle bugünün Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Karaman Valiliği olarak bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Meral, şunları kaydetti:

"Şu an bütün Türkiye'de 11 Kasım tarihinde saat 11.11'de 15 milyon fidan toprakla buluşacak. Biz de bugün Karaman'da 100 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Orman teşkilatımıza bugün buraya gelenlere ve bu hafta boyunca ekim yapacak bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 100 bin fidan, yaklaşık 25 çeşit tür ile ağaçlandırma faaliyetinde bulunacağız. Geleceğe nefes anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Karaman'ın gerçekten ormana ihtiyacı var. Toplam yüzölçümümüzün yaklaşık yüzde 24'ü ormanlık alandır. Su, orman ve çevre duyarlılığı içerisinde hareket etmemiz gerekiyor."

Konuşmaların ardından Vali Meral ve beraberindekiler fidanları toprakla buluşturarak ilk can sularını verdi.

Programa, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.