Karaman tarih yazıyor!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TSYD Karaman Temsilcisi Hüseyin Oğuz yazdı...

Futbolun gücünü kimseye tartışmaya kalkmasın. Milyonları peşinden koşturan, ekranları başında kilitleyen futboldan başka bir organizasyon değildir. Bir sektör, bir endüstri haline gelen futbol ülkelerin, şehirlerin belirleyicisi olmuştur.
Karaman olarak hep tanıtımımızı yapamamaktan şikayet eder, Konya’nın gölgesinde kaldığımızı haykırır ancak yine bir şey yapmayız, hep aynı şarkıyı nakarat halinde söylemeye devam ederiz.
Karaman FK artık bir marka olmuştur.
Geçen yıl TFF 3. Lig Play-Off Finali Ankara’da oynanan Karaman FK-Armoni Alanya Kestelspor karşılaşmasını TRT naklen yayınladı ve yurt içi-yurt dışından milyonlar bu karşılaşmayı takip etti. 
Karaman’ın il olduğunu orada öğrenme gafletine düşenlerin sayısı oldukça fazlaydı. Karaman, Karaman olalı böyle bir tanıtımı şimdiye kadar olmamıştı. Biz bir yemek programı TV’de yayınlandı diye göbek atarken, milyonların izlediği maçta Karaman gerçeği herkesin kafasına kazınırken, burada baş rol Karaman FK’ya aitti. Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, geçen yıl takımı şampiyon yaparak 2. Lige taşırken ceplerinden 3 milyon Euro’nun üzerinde para harcadı. Belki biz bir o kadar parayı aramızda toplasak yine Karaman’ın tanıtımını bu şekilde sağlıklı yapamazdık.
‘O kupa Karaman’a gelecek ve O sene bu sene’ diyerek takımı şampiyonluğa taşıyan Mehmet Ali Han ile Süleyman Han’ın fikir ayrılığı nedeniyle, ayrışmaları elbette Karaman adına bir kayıptı. O ikisi olsa belki biz şimdi şampiyonluk kovalayıp, TFF 1. Lige Karaman adını yazdırmak için gün sayıyor olacaktık.
KARAMAN TARİH YAZIYOR
Karaman FK şampiyon olmuştu olmasına ama ondan sonrası çok önemliydi. Geçmişte olduğu gibi geldiğimiz yere gümbür gümbür dönmek vardı işin sonunda.
Şampiyon takımdan bir oyuncu kalmamış, kadro dağılmış, desteği olmayan ve yönetime bile girmek istemeyen zihniyetlerin karamsarlığı beraberinde getirdiği dönemde, bir adam çıktı, ben bu işi hem de Mehmet Ali Han olmasa da başaracağım derken, belki kendisi dışından inanan yoktu Süleyman Han’a.
Yalnız adamdı Süleyman Han. O ıssız adamın tutkusu Karaman ve futbol aşkı idi.
Halk tabiri ile aklı olanın giremeyeceği bir risk aldı o ıssız adam. Türkiye’de böyle bir örneği yoktur. Tek başına o yükün altına girmek. Lafa geldiği anda Karaman FK’nın yanındayız nidalarının ne kadar boş olduğu yolun başında belliydi. Verilen vaatlerin hepsi boş çıktı. Gelenler resim çektirdi, tatlı ikram etti ve gittiler.
Yeni bir takım kurulacaktı ve en az 25 oyuncu kadroya dahil edilecekti. Para kaynağı sadece Süleyman Han’dı. Az uz para ile çevrilecek bir iş de değildi, 2. Lig’de bir takımın, bir şehrin sorumluluğunu almak.
O yükün altına girdiği anda hepimiz dedik ki bu adam yürek mi yedi. Bu cesareti nerden alıyor diye.
Transferler yaptı, kadroyu oluşturdu. Yine de kimsenin umudu yoktu ıssız adamın icraatlarından. İnandı, başardı, helal olsun demek düşer bize.
Karaman gerçekten son üç sezondur tarih yazıyor. Bunu iyi görmek, okumak lazım. BAL liginde, Karaman FK’ya destek olmadığı için hep eleştiren Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın kol-kanat germesi ile bu takım 3. Lige çıktı. 
Profesyonellikte ilk yılımızda sıkıntılı günler geçirdik, küme düşecek ilk takım olarak gösterilirken, Karaman’ın imdadına yetişen Babayiğitler Mehmet Ali Han ve Süleyman Han kardeşler, ilk mucizeye adımı orda attılar ve takımın kümede kalmasını sağladılar. Ama ne kümede kalma, onun zorluğunu bilen bilir.
Karaman FK, 3. Ligdeki ikinci yılında şampiyon oldu arkadaşlar. Şaka değil bu gerçek. Yıllardır 3. Lig batağından çıkamayan deve dişi gibi takımlar var, orada tutunamayanlar var. İşte yılların Eskişehirspor’u gibi.
O ıssız adam, o muhteşem Sülo, mucizelerin adamı olarak bu sezon karşımıza çıktı. Yeni bir takım, şehirden destek yok ve 2. Lig’de ki ilk yılımızda liglerin bitimine 6 hafta kala ligin en rahat takımı pozisyonundayız ve play-off’ı kıl payı kaçıran tarafız.
O Issız adama ben Muhteşem Sülo diyorum, başardıklarından dolayı.
Şimdi tıpkı 3. Lig’de ki ikinci yılında nasıl şampiyon olduysak, 2. Lig’de ki ikinci senemiz olan 2024-2025 sezonunda da şampiyon olarak, TFF 1. Lige çıkmamamız için engel ne olabilir.
Hala saçmalayanlar, hala abesle iştigal edenlere var ve onlara bir çift sözüm var.
Neymiş efendim Han kardeşler arsa, rant peşindeymiş, belediyeden, ormandan arazilere göz dikmişler. Beyler aklınızı başınıza alın. Bu Han kardeşler 2 yılda 4 milyon Euro’nun üzerinde harcama yapmışlar. Bu paraya Karaman’da istedikleri tarlayı, arsayı, araziye her halde alırlardı. O milyon Euroları Türk lirasına çevirip, ortaya çıkan gerçek rakamı isterseniz bir görün.
Şimdi ligi güle oynaya götürüyoruz. Yeni sezonun planlamasını yapmak zorundayız. Pazar günü yapılacak Belediye başkanlığı seçimleri de Karaman FK’nın geleceğini şekillendirecek hiç kuşku yok. Kim seçilirse seçilsin, Karaman FK’yı yok sayamaz, görmemezlikten gelemez. Çünkü Karaman FK’da bu kentin kaderi var, geleceği var.

Hüseyin Oğuz