Karaman sizi bekliyor!

TAKİP ET

Bakanın gelmesi kente yatırım demektir. Başvekil Elvan ile Kara Murat'ın hasrete son vermesi gerekir.

Karaman’ın yenilenmesi ve yatırımlarının tamamında imzası olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile bölgenin adamı, çalışkanlığı ile herkesin takdirini kazanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karaman’a gelmesi bu şehir adına bir zorunluluk haline geldi. Bu şehre gönül bağları olan iki bakanın birer günlük ziyaretleri bu şehre çok şey katacaktır.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 13 yıl sonra bir Tarım Bakanı olarak ilimizi ziyaret etmesi her anlamda büyük yararlar sağladı. Her ne kadar sorunlar konusunda Bakan Pakdemirli ile sektör toplantısında ‘Üç maymunu ‘oynayanların çoğunlukta olması ve sessiz kalmalarına rağmen, bizim açımızdan çok önem taşıyan başta Gödet Barajı sulaması olmak üzere yatırımların raftan indirilmesine sebep oldu ve yarar sağladı.

BAŞVEKİLİM LÜTFİ ELVAN
Karaman’a yatırım denildiği zaman akıllara kazınan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu şehrin vazgeçilmezidir.
Ülke ve Karaman sevdalısı Lütfi Elvan, 10 Kasım 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığına atandı. 20 gün sonra Hazine ve Maliye Bakanlığında 1 yılını dolduracak benim başvekilim Lütfi Elvan. O görevde ‘Ateşten Gömlek Giydiğini’ çok iyi biliyoruz, çok yoğun olduğunu da. Ekonomiyi yönetmek öyle kolay değil. Elvan’ın ağzından çıkacak bir söz, bir kelime bile piyasalara nasıl yansıyacağının bilincindeyiz. Ne var ki tüm bunlara rağmen Elvan için bir sevdası olan Karaman’ı ihmal etmez ve sevgisini ötelemez.
Bu şehir olarak böyle bir fırsatı, nimeti ele geçirdik. O zaman bundan en üst düzeyde yararlanmalıyız ki, buda ancak Karaman ziyaretinde zirveye ulaşır. Başvekilim Elvan, her dönemde, her makamda olduğu gibi elbette Karaman için elinden geleni fazlası ile yaptı yapıyor ama böyle bir şansı yakalayan bir şehir olarak çok daha fazlasını istemek, beklemek de hakkımız diye düşünüyorum. Bakanım için değil saatlerin, dakikaların bile önemli olduğu gerçeğini biliyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturalı bir seneye yaklaştı. O bir yıl içinde şimdiye kadar ayıramadığın zamanı Karaman için ayırmasını bekliyoruz. Son milletvekili olarak seçildiğin Mersin’in her bölgesini tıpkı Karaman gibi hizmete boğdun, güzelliklerle donattın. Hazine ve Maliye bakanı olarak da seçilip, istifa ettiğin  Mersin’i iki kez ziyaret, Gaziantep, Bursa ve Kocaeli’de ise sektör toplantılarına katıldınız. Karaman olarak ister pozitif ayrımcılık olarak değerlendirin, ister sevdalısı olduğunuz bu şehir sizi özledi diye yorumlayın ama sizleri ekibiniz ile birlikte sevdalısı olduğun Karaman’a bekliyoruz.

NAM-I DEĞER KARA MURAT
Görev alanı çok geniş bir yelpazeye sahip olmasına rağmen adeta başarı hikayelerine her gün bir yenisini ekleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanında aslında tıpkı Konya gibi Karaman’ın da ayrıcalıklı olması gerekir. Kara Murat hemen burnumuz dibindeki komşumuz Karapınar’dan. Ülke genelinde yaptıkları ile gönüllerde taht kuran bir Çevre ve Şehircilik Bakanı ile karşı karşıyayız. Hiç arzu etmediğimiz halde deprem, sel baskını gibi yaşadığımız felaketlerde çadırını o bölgeye kurarak, vatandaşların vazgeçemediği bir isim haline gelen Kara Murat.
Başvekilim Lütfi Elvan nasıl Karaman’ı, Antalya’yı, Mersin’i hizmetleri ile ihya ettiyse Murat Kurum’da Konya’yı yaptıkları ile uçurmak adına elinden geleni fazlası ile yapıyor. Görünen hizmetlerinin yanı sıra görünmeyen yaptıkları takdire şayan. Kara Murat, Konya’nın en ince sorunu ile yakinen ilgileniyor, yatırımlar başta olmak üzere sanat, siyaset ve sporda yapılamayanları yapıyor. Ben biliyorum, bilen de bilir. Görmek isteyenler de net şekilde bunu görüyor.
Karaman, komşu hemşehrisi Kara Murat’tan ayrımcılık beklentisi içerisine girmesinden daha doğal bir şey olamaz. İnsanlar hangi görevde olursa olsun, belki büyümedikleri ama doğdukları, Ata topraklarını ihmal etmemesi gerekir diye düşünüyorum. Şu unutulmamalı ki, görevlerin hepsi gelip geçicidir, önemli olan geride hoş bir sada bırakmaktır.