Karaman salgından kırılıyor

TAKİP ET

Kış aylarına girerken Karaman'da soğuk algınlığına bağlı salgın hastalıklarda artış yaşanırken Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acilinde de mesai yoğunluğu başladı

Son zamanlarda 'Yeni bir salgın var' sözünü sıklıkla duyuyoruz. Çevremizde hasta olmayan neredeyse hiç kimse kalmadı. Ayrıca bu hastalığın etkileri oldukça ağrılı geçiyor.

Boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve öksürük hastada etkisini uzun süre gösteriyor. O da yetmiyor tam bitti derken, yeniden başlıyor.

Ne kadar iyi beslenilse de bu hastalığın pençesinden kaçmak neredeyse imkansız hale geliyor. Ancak bu konuda tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor.

Prof. Dr. Abdullah Taş alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: “Vücudun dinlenmesi, C vitamininden zengin besinler alınması, bol su içilmesi tedavi açısından önemli. Çevremize yaymamak için de izole olmamız gerekiyor.”

“Antibiyotikleri yalnızca doktorunuz tarafından reçete edildiğinde kullanın” diyen Prof. Dr. Taş, “Doktorunuz antibiyotiğe ihtiyacınız olmadığını söylerse asla antibiyotik talep etmeyin, doktorunuza güvenin. Antibiyotik kullanırken daima tavsiyelere uyun. Kalan antibiyotikleri asla paylaşmayın, hiç kimseye tavsiye etmeyin” şeklinde konuştu.

karaman salgın karaman salgın karaman eğitim ve araştırma hastanesi karaman eğitim ve araştırma hastanesi