Karaman'ın takımı yetim kaldı

TAKİP ET

Karaman'ın tanıtmak için zorluklar içinde mücadele eden Karaman Minik Atılım Spor Kulübü yok olmakla karşı karşıya kaldı. 

Türkiye Kadınlar Hentbol 1. Ligi B grubundaki temsilcimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.
Başarıdan başarıya koşarak her sene bir üst lige çıkan temsilcimiz 1. Ligde artan maliyetlerle başa çıkmaya çalışıyor. 
Maliyetlerin bir bölümü şehir dışından Karaman’a sponsor olan firma tarafından karşılanıyor. Ancak yeterli gelmeyen destek nedeniyle yönetim kurulu kredi çekerek ve telefonlarını satarak deplasmana gidiyor. 
Adeta içler acısı duruma Karaman’dan bazı kesimler çok küçük destekler veriyor. Karaman’ın tanıtımı için büyük fırsat olan temsilcimiz varlık içinde yokluk çekiyor.
Birçok büyük firmanın bulunduğu Karaman’da sponsor bulamayan temsilcimiz şimdi kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 
Süper Lige çıkmaya ramak kala şehirden destek verilmemesi adeta 4 yıllık bir emeğin çöp olmasına neden olacak. 
“KREDİ ÇEKEREK DEPLASMANLARA GİDİP GELİYORUZ”
Karaman Minik Atılım Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Neslihan Ceylan, kulübü ayakta tutmak için fedakarlıklar yaptıklarını ancak sona geldiklerini belirterek, “Karaman’ın tanıtımına büyük oranda katkı sağladığımızı düşünüyorum. Yaklaşık 4 yıldır Karaman’ı Hentbol branşında temsil ediyoruz. Grubumuzda birçok il takımları var onlar buraya geliyor, biz deplasmana gidiyoruz. Karaman’dan haberdar olmayan birçok insan 4 yıldır mücadelemizle Karaman’ı büyük oranda tanıdılar. Karaman’ı temsil etmek için çıktığımız bu yolda Karaman’dan beklediğimiz desteği alamadık. Genel de destekleri şehir dışından alıyoruz o destekler de sınırlı kalıyor. Bazen Kendi cebimizden kredi çekerek ve telefon satarak deplasmanlara gidip geliyoruz. 4 yıldır zorlu süreçlerden geçerek bu noktalara geldik. Karaman’dan gerekli destekleri artık görmek istiyoruz çünkü biz 4 yıldır hentbol da Karaman’ı temsil ediyoruz ama beklediğimiz desteği alamıyoruz. Karaman’ı hentbol branşında temsil eden tek profesyonel takımız ve şu an 1. Ligde mücadele ediyoruz. Bölgesel ligden başlayıp ilk senemizde 2. Lige çıktık, 2. Ligde büyük bir başarı gösterip 1. Lige çıktık ve büyük bir başarıya imza attık. 2 senedir de 1. Ligde mücadele ediyoruz. Karamanlı kızlarımızı Hentbol noktasında belli bir noktaya getirmek için çabalarımız devam ediyor” dedi. 
“BİRBİRİMİZE BAĞLI ŞEKİLDE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Karaman Minik Atılım Spor Kulübü oyuncusu Buse Erdoğan takım içerisinde mücadele ruhunun en üst seviyede olduğunu bildirerek, “Öncelikle sezona iyi başladık kadromuzda gayet iyi. İlk maçımızdan beraberlikle ayrıldık ve galibiyetler gelmeye başladı. Formumuz iyi giderken sakatlıkların takımımızı vurması biraz canımızı sıkıyor. Sakatlıklar olmasına rağmen tek hedefimiz Play-Off oynamak. Takım içerisindeki hırs, mücadele ve azim en üst noktada. Her zaman birbirimize bağlı şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Maddi konularda çözüme bir an evvel kavuşur İnşallah” ifadelerine yer verdi.  
“UMARIM SESİMİZİ DUYAN OLUR”
Karaman Minik Atılım Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Ayşe Minik, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Süreç bizim için biraz sıkıntılı geçiyor. Bizi en zorlayan süreç ise maddi konular oluyor. Devre arasına girmemize dört maçımız kaldı. Eğer dört maçımıza kadar biz maddi destek ve sponsor bulamazsak üzülerek söylüyorum Minik Atılım Spor Kulübü İkinci devre ligden çekilmek zorunda kalacak. İkinci devreye kadar savaşacağız. Umuyoruz ki o desteği devre arasına kadar bulmuş oluruz. Bugüne kadar Karaman’dan hiçbir destek bize çıkmadı. Bir iki özel insanlar dışında. Şehir dışından sponsorumuz var onun verdiği bütçe ile buraya kadar geldik ama devre arasını göremeyecek gibiyiz. Biz de ligden çekilmek istemiyoruz. Sonuçta beş yıllık emeğimiz var. Savaştığımız noktalar var. Biz en alt ligden başladığımızda her sene bir kademe atlayarak buralara kadar geldik ve bu yapının dağılmasını istemiyoruz. Dışarıdan gelen oyuncularımızı maddi anlamda karşılayamazken hedefimiz olan Play-Off için devre arası transfer yapmamız gerekiyor ama şu durumda oda imkansız gözüküyor. Her şeyin pahalanması sonucunda bizim bir deplasman servis masrafımız 9-10 bin TL arasında oluyor. Buda bizim için büyük bir külfet oluşturuyor. Umarım bunların altından kalkmayı başarabiliriz. Umarım sesimizi duyan olur ve bize destek çıkar. Tek umudumuz bu. İnşallah güzel haberler alır ve yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz. Karaman’da hentbolu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.