Karaman'ın rakipsiz muhtarları 

TAKİP ET

Muhtarlara maaş verilmesiyle birlikte muhtarlık görevinin bir meslek durumuna geldiği bu dönemde Karaman'da tek adayla muhtarlık seçimine giden 3 mahalle dikkat çekiyor

Karaman Merkez ilçede 93 köy muhtarı, 7 belde muhtarı, 57 mahalle muhtarı olmak üzere 157 muhtar görev yapıyor. Şehir merkezindeki 57 mahalle için 277 muhtar adayı mahallesini yönetmeye talip olurken bu adayların 246’sı erkek adaydan 31’i kadın adaydan oluşuyor. 
En çok muhtar adayı bulunan mahallelere baktığımızda; karşımıza ilk sırada 18 aday ile Ahmet Yesevi Mahallesi, ikinci sırada 17 aday ile Gazidükkan Mahallesi, üçüncü sırada 10 aday ile Mümine Hatun Mahallesi çıkıyor. 
En çok kadın adayının bulunduğu mahalle sıralamasında; Gazidükkan Mahallesinde 3 aday, Ahmet Yesevi Mahallesinde 3 aday, İmaret Mahallesinde 2 aday, Urgan Mahallesinde 2 aday yer alıyor.
Muhtarlara maaş verilmesiyle birlikte muhtarlık görevinin bir meslek durumuna geldiği bu dönemde tek aday çıkaran mahalleler dikkat çekiyor. Karaman’da tek aday çıkaran 3 mahalle bulunuyor. İşte hem mevcutta muhtar olan hem de 31 Mart Seçimlerinde yeniden aday o isimler şöyle:
Abbas Mahallesi Muhtar adayı Ramazan Bilgiseven
Cedit Mahallesi Muhtar adayı Osman Özen
Koçakdede Mahallesi Muhtar adayı Aziz Güney
Ayrıca mevcut muhtarlardan şehir merkezindeki mahallelerden 5 mevcut muhtar ve köylerdeki 20 mevcut muhtar tekrar aday olmadığın duyurdu.
Şehir merkezindeki 5 mevcut muhtarın aday olmadığı o mahalleler ise şöyle:
Fenari Mahallesi Muhtarı Galip Karaca
Gazidükkan Mahallesi Muhtarı Salih Yazıcı
Siyahser Mahallesi Muhtarı Abdullah Karabüber
Osmangazi Mahallesi Muhtarı Ramazan Kepir
Üniversite Mahallesi Muhtarı Doğan Özkoç