Karaman'ın lezzet elçisi "Gurme Mami" 

TAKİP ET

20 binden fazla takipçisiyle farklı lezzetlerin tadımını sosyal medya hesabından paylaşan Muharrem Aysan Karaman'ın tanıtılmasına katkı sağlıyor

Arabaşından Adana kebabına, hamsi tavadan şırdana…. Gurme Mami, tattığı eşsiz lezzetleri sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşıyor. Dijital platformlarda Gurme Mami olarak tanınan Aysan, Karaman’ın gurme elçiliği görevini üstlendiğini aktardı. 
Farklı illerdeki restoranlarda 6 yıldır tadım yaptığını aktaran Aysan, “Sosyal medyada paylaşımlarımı ise yaklaşık 3 yıldır yapıyorum. Yoğun bir çalışma içerisindeyim, bu tempo da devam etmek istiyorum. Yaklaşık 200 mekanın gurmeliğini yaptım. Türkiye’de 19 ilde ve KKTC’de çekimler yaptım. Çekimlerimi sosyal medya hesabımda aralıklarla takipçilerimle paylaşıyorum. Davet edildiğim ve gideceğim yerler var. O yerleri de bu sene tamamlayacağım” dedi.
Gastronomi alanında Karaman’ın çeşitli lezzetlere sahip olduğunu aktaran Aysan, farkındalık oluşturarak Karaman’ın tanıtılmasına daha fazla katkı sağlamak istediğini açıkladı. Aysan şöyle konuştu: “Gastronomi alanında şehrimiz gerçekten çok iyi. Yerel yönetimlerle ve STK’larla el ele vererek Karaman’ı tanıtmak istiyorum. Karaman’ın lezzet elçiliği görevini üstlenebilirim. Karaman olarak bunu yapabiliriz. Karaman’ın gerçekten buna ihtiyacı var. Bu coğrafyaya sahip çıkmalıyız”
DİVLE OBRUK PEYNİRİ VE PESTELMA YAKINDA YAYINDA
Sosyal medyada 21 bin 500 takipçisiyle geniş bir kitleye hitap eden Aysan, “Karaman’da Divle Obruk peyniri ve Belediyemizin üretmiş olduğu pestelma ürünlerinin tadımını yaptım. En kısa süre içerisinde sosyal medya hesabımdan paylaşacağım” şeklinde konuştu.
ESNAFA DA DESTEK OLUYOR
Yöresel lezzetleri tadarken gezme imkanı bulduğunu aktaran Aysan, “Yemek yapmayı kendim de seviyorum. Aynı zamanda gezmeyi de çok seviyorum. Durum böyle olunca bana da gurmelik yapmak düştü. Gurmelik yapıp hem yeni lezzetleri tadıyorum hem de yeni yerler gezip görmüş oluyorum. Bunları yaparken şehirlerin ekonomisini de katkıda bulunuyoruz. Gurmeliği bir nevi turizm elçiliği olarak da adlandırabiliriz. Çünkü, gittiğiniz illerin gastronomisini, coğrafi işaretli yöresel ürünleri tanıtıyorsunuz. Böylece esnaflara destek de oluyorsunuz” açıklamasını yaptı.
HEDEFİNDE 4 AVRUPA ÜLKESİ VAR
Hedefleri arasında yurt dışı lezzetlerinin gurmeliğini yapmak da olduğunu aktaran Aysan, “Yurt dışı gezileri için şu anlık 4 ülkeyi planladım. İspanya, Almanya, Fransa ve Belçika’da ki lezzetleri araştırıp tadacağım ve sizlerle paylaşmış olacağım. Türkiye’de ise Gastronomi alanında Gaziantep ve Hatay benim damak zevkime uyan 2 şehir olarak ön plana çıkıyor” ifadelerine yer verdi.