Karaman'ın geleceği!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Karaman'ın geleceği!" başlıklı köşe yazısı...

Hüseyin OĞUZ 
Gelin hep birlikte Karaman’ın geleceğini kurtaralım. Yarınlarda bu ülkemizi teslim edeceğimiz gençlerimizin alkol, uyuşturucudan uzaklaştırıp sağlıklı bir nesil ile yarınlarımıza umutla bakalım. Bunun için çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına tek yolumuz spordur.
İnsanlığa yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Gerçeğini göz ardı etmeden ülkemiz için, Karaman’ımız için bu en büyük yatırımın vakti geldi de geçiyor. Kaybedecek zamanımız kalmadı.
Bir kentin tanıtımında en büyük araç spordur. Hep tanıtım eksikliğinden bahsederiz, bizim için bir fırsattır spor.
Karaman Belediyespor şartlar nedeniyle ekonomik zorluklar yaşıyor, hem de çok ciddi bir şekilde. Başkan Savaş Kalaycı’nın bir çocuğudur Karaman Belediyespor.
Bu takım BAL ligindeki iken talepler doğrultusunda bu takımı 3. Lige çıkarmak için yola çıktı Kalaycı Başkan. Niyet düzgün olunca Allah’ında yardımıyla yılların rüyası gerçekleşti. 3. Ligdeki bu takım Savaş Kalaycı’nın bir çocuğu, onun büyümesi, zirvede olması biliyorum ki en çok Savaş Kalaycı’yı mutlu edecektir.
Almanya’nın Berlin Kaplanı hemşehrimiz Mehmet Ali Han ile Süleyman Han kardeşler, herkesin fellik fellik kaçtığı bir dönemde ortaya çıktı ve Karaman Belediyespor’u zirve yaptırmak adına Babayiğitlik yaptılar. Karaman’da da büyük bir yatırım yapan Han kardeşler, futbolu biliyor, sporu seviyor. Profesyonel düşüncelerinden dolayı kutluyorum. Önce alt yapı, sağlıklı bir nesil için çok büyük mükemmel düşünceye sahipler. OSB’deki fabrikalarının yanına Karaman’da bir ‘Futbolcu Fabrikası’ kurmak istiyorlar. Bu ticaret için değil, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak adına, Karaman’ın yarınları adına. Berlin’deki takdir gören kulüp yönetim anlayışlarını burada model olarak uygulamak istiyorlar.
Mehmet Ali Han ile Süleyman Han kardeşler bizim için bir şans. Bu babayiğit olarak yorumladığımız ülke, vatan, millet, Karaman sevdalısı Han kardeşler, şehrimizin için tarihi bir fırsat. Bu gönüllü hemşehrilerimizin kurmak istedikleri, çocuklarımızın geleceğini, ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olmasına adına çıktıkları yolda: Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız ile birlikte Karaman olarak kenetlenip, bir olup bu fabrikaya bir tuğla koymak görevimiz. Bir olursak, güçlü oluruz. Tebrikler Babayiğit Han kardeşler. Hayırlısı olur inşallah. Yolları açık olsun. Yolumuz açık olsun.