Karaman'ın 'ESER'i var!

TAKİP ET

Karaman'ın yatırımı, çözülemeyen sorunu varsa artık Ankara'da bu kentin gece-gündüz kapısını çalacağı bir isim var. Ak Parti Karaman Milletvekili, gençlerin abisi Selman Oğuzhan Eser.

Karaman’ın umudu, çözümcü, güler yüzlü mantıklı olan her talebe genellikle olumlu şekilde yaklaşan bir anlayış. Tabi ki Selman Oğuzhan Eser’in hizmet çıtasını yükselmesine nedenlerden birisi de hiç kuşku yok ki danışman Tayfun Karakuş.
Ulaşılamayan danışmanlara inat vatandaşın taleplerini tabiri caizse kulağın arkası ile dinleyip veya geçmişte olduğu gibi sigara paketleri üzerine not alıp, biten sigara ile atılan insanların umutlarını bitiren danışmanlar. Tayfun Karakuş farklı profili, iş bitiriciliği ve bilgi birikimi ile hem bu şehrin hem de vekilin bir şansı.
Şimdi Karaman büyük bir sorun yaşıyor.
Bir şehrin tanıtımında olmazsa olmaz spordur.
İlçe takımlarının süper ligde,1.ligde, 2.ligde oynadığı ülkemizde sanayi ve tarım kenti Karamanımızın tek temsilcisi Karaman Belediyespor adeta nefes alamıyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir can suyuna ihtiyacı var.
Şehrin ileri gelenleri, fabrikatörleri her nedense bu takıma karşı duyarsız. 
Takımın ismi Karaman Belediyespor olduğu için midir, yardımı duyan kim olursa hemen o bölgeden uzaklaşıyor.
Bu takım Türkiye’de örnek olan ve ilklerin takımı.
Beş kuruş transfer parası ödenmeden, asgari ücret karşılığında genç, ceval, pırıl pırıl isimlerden kurulu bir takım. Bu takımdan yarınlarda çok büyük transfer yapacak, üst liglerde forma giyecek olan isimler olduğundan kimsenin şüphesi olmasın.
Biz ne yapıyoruz, milyonlarca lira harcanarak kurulan takımlara kafa tutan, onlarla başa başa oynayan hatta üstünlük sağlayan bir takımın yok olması için elimizden geleni yapıyoruz.
Çalışanın teri kurumadan parasını vermemiz  gerekirken bizim sporcuların bırakın terlerini soğumasını terler vücutlarında dondu. Böylece kul hakkına girmiş oluyoruz galiba.
Karaman Belediyespor’un ekonomik sorununu aylardır çözemedik. Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yasalar gereği desteği sınırlı. Bununla profesyonel bir takım ayakta kalamaz. Bunun başka yolları var ama başkan sporda olsa o yollardan kaçıyor. Aslında o yollar kimsenin cebine çıkmıyor. O yollar Karaman’a, Karaman Belediyespor’a çıkıyor ama yine de Başkan Kalaycı bu konuda tavizsiz.
Aylardır gözümüz, kulağımız Vali Mehmet Alpaslan Işık’ta. Valimiz de sorunu çözmeye talip ama arpa boyu kadar yol ilerleyemedik.
Ortada çok önemli bir sorun var. Bu cenaze bizim ve kaldırmamız gerekir.
O zaman çözümün adresi olarak gençlerin abisi, siyaset de ustalık dönemini yaşayan, her geçen Karaman siyasetini damgasını vuran ağırlığını koyan Ak Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’den başkası değil.
Tahmincileri yanıltarak lider vekillik için koşarak yoluna devam eden Karaman’ın büyük eseri, Selman Oğuzhan Eser’in acil olarak Karaman Belediyespor olayına el atarak çözmesinden başka beklentimiz kalmadı. Genel kurul yapılıp, güçlü yönetim ve desteklerle bu ekip Karaman’ın beklentilerine cevap verir. Karaman sesini duyurur.